Aalto-yliopiston kunniatohtorin arvonimi Tuula Antolalle

18.04.2023

Aalto-yliopiston tekniikan korkeakoulut ovat myöntäneet kunniatohtorin arvon seitsemälle merkittävälle tieteen ja tekniikan vaikuttajalle. Yksi arvon saaneista on AMKE ry:n hallituksen jäsen, Omnian kuntayhtymän johtaja Tuula Antola.

Aalto-yliopiston tekniikan korkeakoulut voivat myöntää kunniatohtorin arvon sekä siihen liittyvät arvomerkit tohtoripromootion yhteydessä henkilölle, jolla on vahva yhteys Aalto-yliopistoon ja joka tieteen tai tekniikan tai muun yhteiskunnallisen tai kulttuuritoiminnan edistämisessä saavuttamiensa ansioiden perusteella katsotaan tällaisen kunnianosoituksen arvoiseksi. Kunniatohtorin arvo on korkein huomionosoitus, jonka yliopisto voi osoittaa, ja promootio on yliopiston arvokkain juhlatilaisuus.

Antola on julkisen ja yksityisen sektorin ammattijohtaja yrittäjän ja innovaatioaktivistin ajattelutavalla. Espoon kaupungin elinkeinojohtajana hänellä oli merkittävä rooli Aalto-yliopiston ja Espoon kaupungin strategisen kumppanuuden vahvistamisessa, erityisesti Otaniemen kampuksen sekä Aalto-yliopiston yrittäjyys- ja innovaatioekosysteemin kehittämisessä. Lisäksi hän on ollut Aalto Sustainability Hub -neuvottelukunnan jäsen, ja Design Factory -yhteisössä hänet tunnettiin nimikkeellä Business Fairy.

Aalto-yliopiston 2023 nimitetyt tekniikan kunniatohtorit ovat
Johtaja Tuula Antola, Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia
Emeritusprofessori Hubert Girault, EPFL École Polytechnique Fédérale de Lausanne
Professori Minna Karstunen, Chalmersin teknillinen yliopisto
Tutkimusjohtaja Jyri Kosola, Puolustusvoimat
Professori Kurt Mehlhorn, Saarlandin yliopisto
Luokitusosaston päällikkö Ari Niemelä, Meyer Turku
L. Herbert Ballou -professori Arto Nurmikko, Brown-yliopisto

Kunniatohtorit promovoidaan 16. kesäkuuta 2023 järjestettävässä juhlallisessa tekniikan alan tohtoripromootiossa Aalto-yliopiston päärakennuksessa Dipolissa.

Lähde: aalto.fi