"Ammatilliset opinnot ovat askel kohti omaa unelmaa"
Hacer Sevim, ravintola- ja cateringala,
SAKKY Savon koulutuskuntayhtymä

Hacer Sevim on turkkilaistaustainen 25-vuotias ravintola- ja cateringalan opiskelija. Hacer aloitti opiskelun Savon ammattiopistossa lokakuussa 2020 ja hänen tavoitteensa on valmistua joulukuussa 2022.

Hacer on erittäin toimelias, pidetty ja ammatillisesti taitava opiskelija. Hacer on luonteeltaan hyväntuulinen ja hän tulee toimeen kaikkien kanssa. Opiskelut ovat edenneet nopeasti - siitäkin huolimatta, että hän on kahden pienen lapsen äiti. 

Kahvilayrittäjyys unelmana

Opiskelun lisäksi Hacerilla oli opiskelujen aikana NY-yritys, Kulttuurikahvila NY, jota hän luotsasi aktiivisesti vuoden ajan. Hacerilla onkin alusta asti ollut unelma: oman kulttuurinsa kahvilan perustaminen Varkauteen, nykyiseen kotikaupunkiinsa. Unelmaansa kohti hän on kulkenut määrätietoisesti koko opintojensa ajan harjoittelemalla leivonta- ja kokkaustaitoja, yrittäjyyttä ja työskentelemällä kahvilassa myös kesä ajan. Hän ajattelee, että ammatilliset opinnot ovat askel kohti omaa unelmaa. 

Hacer suorittaa myös opinnoissaan paikallisesti tarjottavaa tutkinnon osaa "Aktiivinen toimija oppilaitoksessa ja työelämässä". Tämän myötä hän on ollut monessa mukana, mm. hänestä ja hänen NY-yrittäjyydestään on tehty video. Ensi kuussa hän on kertomassa omaa yrittäjyys- ja opiskelutarinaansa koko opiskelijakunnalle kampuksemme Innostu ja yritä -tapahtumassa.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt (Hacer Sevim)

Riikka Nissilä,
erityisopettaja
SAKKY
riikka.nissila@sakky.fi, puh. 044 785 8298

Vuonna 2022 maahanmuuttajastipendin saaneet opiskelijat: 

Mariane Magne, Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia 
Naser Husseini, Gradia Jyväskylä 
Rashid Ismail, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä/ koulutuskeskus Jedu 
Mohammed Alkhaeeli, Satakunnan koulutuskuntayhtymä Sataedu 
Hacer Sevim, SAKKY Savon koulutuskuntayhtymä