Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry

Yhteystiedot

Vihaan ei vastata vihalla

21.08.2017

Turun terrori-isku on järkyttänyt suomalaisia. Viattomiin ihmisiin kohdistunut hyökkäys herättää surun lisäksi turvattomuuden, pelon tai jopa vihan tunteita. Ne ovat ymmärrettäviä ja oikeutettuja, kunhan muistamme vastuun terroriteosta olevan vain tekijällä.

Suomalainen yhteiskunta on vahva. Perustuslakiimme kirjatut perusarvot korostavat ihmisarvon loukkaamattomuutta, yksilön vapautta ja oikeudenmukaisuutta. Jokainen väkivallanteko on hyökkäys näitä arvoja ja siten koko yhteiskuntaa kohtaan.

Näinä päivinä oppilaitoksissa keskustellaan Turun tapahtumista. Puhumalla voimme lievittää ahdistusta ja pelkoa, mutta meidän ei tarvitse ymmärtää tekoa. Emme edes saa ymmärtää tekoa. Opiskelijoita on muistutettava, että vihaan ei saa vastata vihalla.

Opiskelijoiden asenteisiin ja mielipiteisiin vaikutetaan koulutuksen arjessa. Jokainen sana, hymy tai ele ovat viestejä. Kaikilla oppilaitoksissa työskentelevillä on suuri vastuu Turun tapahtumien vastuullisessa käsittelyssä.

Ammatillisissa oppilaitoksissa koulutamme ihmisiä työelämään, jossa jokaisen meistä on kunnioitettava toisia ihmisiä ja suvaittava erilaisuutta.  Nämä asiat toteutuvat joka päivä arkisina tekoina, jotka ovat kriisin aikana entistäkin arvokkaampia.

Koulutuksen järjestäjien ja oppilaitosten tehtävänä on taata turvallinen oppimis- ja työympäristö sadoille tuhansille opiskelijoille ja henkilöstön jäsenille joka päivä. Tätä työtä oppilaitosjohto tekee yhdessä muiden viranomaisten kanssa.

Kirjoittaja

Petri Lempinen
Toimitusjohtaja AMKE ry

Lempinen Petri

Yhteystiedot

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry Ammattiosaamisen kehittämisyhtiö AMKE Oy

Siltasaarenkatu 12, 00530 Helsinki (sisäänkäynti Paasivuorenkadun puolelta, C-rappu)
00530 Helsinki

toimisto@amke.fi