Ensimmäinen vuosi

01.10.2020

Tänään on lokakuun ensimmäinen päivä. Meille Savon ammattiopistossa se tarkoittaa, että olemme eläneet yhden vuoden kouluiskun jälkeen. Vuosi, joka olisi ollut ilman koronaa varmastikin täysin erilainen. 

Jokaisessa yksikössämme tilanne on koettu eri tavoin. Tukea on tarvittu ja sitä on ollut tarjolla, myös paljon henkistä tukea kaikilta koulutuksen järjestäjiltä Suomessa. Vuosipäivällä on asiantuntijoidenkin mielestä suuri merkitys ja tärkeää on ollut kuunnella vuoden takaiset vahvasti kokeneiden toiveita. Tärkeää on saada viettää päivä rauhassa kukin tapahtunutta omalla tavallaan muistaen.

Julkista tilaisuutta siitä ei ole tehdä. Yhdessä se koettiin ja yhdessä se muistetaan. 

Kesäloman päättyessä liiketalouden uusi arki aloitettiin Savilahdessa, muuttamalla ensimmäisenä meidän aloista ensimmäisiin uusiin tiloihin. Ensimmäisenä uusiin tiloihin muutti nimenomaan liiketalouden väki Hermanista, mikä olikin onni. Tapahtuneen ympäristö jäi pysyvästi taakse. Tieto muutosta myös varmasti auttoi jaksamaan. Uudet tilat toivat tunteen uudesta alusta, vaikka pitkällä tiellä olemmekin. 

Olemme saaneet paljon apua, myös ihan valtakunnallisesti. On ollut paljon päätettäviä asioita ja suuri määrä viestittävää eri suuntiin. Haluan kiittää kaikkia saamastamme tuesta ja ajasta mennä eteenpäin tapahtuneesta, jota kukaan ei koskaan olisi missään halunnut tapahtuvan.

Kirjoittaja

Heikki Helve
Savon koulutuskuntayhtymän johtaja

Helve Heikki