Ammatillinen koulutus liikkeessä -tapahtumaan osallistutaan ympäri Suomea 22.8.klo 12:00

18.08.2016

Maanantaina 22.8. klo 12:00 järjestettävä valtakunnallinen Ammatillinen koulutus liikkeessä -suurtapahtuma on innostanut jo lähes 40 koulutuksen järjestäjää tuomaan näyttävästi esiin ammatillisen koulutuksen merkitystä omalla alueellaan. 

Esimerkkejä tulevasta ohjelmasta:

Tampereella Aikuiskoulutuskeskus TAKK, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, Sastamalan koulutuskuntayhtymä Sasky ja Tampereen palvelualan ammattiopisto kulkevat yhteiskulkueena Tampereen Keskustorille. Ohjelmassa on apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäen lyhyt tervehdys, opiskelijapuheenvuoroja, amistanssi mallivideon pohjalta sekä opiskelijoiden musiikkiesityksiä. Tapahtuman yhteydessä tarjoillaan keittolounas. Keskustorilla mukana olevat oppilaitokset esittäytyvät omilla teltoillaan.

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä  ja Savon koulutuskuntayhtymä järjestävät Iisalmen torilla päätapahtuman, jonka avaa kaupunginjohtaja Jarmo Ronkainen. Puheenvuorot pitävät mm. kansanedustajat Sari Essayah sekä Markku Eestilä, Ponsse OYJ:n pääluottamusmies Heikki Hiltunen, OAJ:n Anne Eronen sekä Kuntayhtymän johtaja Kari Puumalainen. Lisäksi ohjelmassa on opiskelijoiden ohjaama liikuntahetki, hiusmuotinäytös, koulutusaloja opiskelijoiden esittelemänä sekä OAJ:n tarjoamat kahvit.

Porvoossa Point College, Inveon, Prakticum ja Porvoon kaupunki ovat kutsuneet alueen päättäjiä, koulutuksen järjestäjiä, opettajia, opiskelijoita ja asukkaita keskustelemaan ammatillisen koulutuksen tulevaisuudesta itäisellä Uudellamaalla. Kaikille avoin tilaisuus pidetään Porvoon valtuustosalissa, jonka lisäksi ohjelmaa on myös Porvoon torilla sekä koulujen pihoilla.

Espoon koulutuskuntayhtymä Omnia ja Keskuspuiston ammattiopisto osallistuvat yhdessä tempaukseen ammatillisen koulutuksen arvostuksen ja tulevaisuuden puolesta. Samalla avataan näyttävästi Omnian uudistusten lukuvuosi 2016–2017.

Espoon keskuksessa tapahtuman avaa Espoon sivistystoimen johtaja Sampo Suihko sekä Omnian aikuisten oppimispalvelujen johtaja Riikka-Maria Yli-Suomu ja ammattiopiston apulaisrehtori Kari Mäenpää.                

Leppävaarassa Tapahtuman avaa ammattiopisto Omnian rehtori Maija Aaltola ja aikuisopiston rehtori Sirkka Wiman. Kirkkonummella tapahtuman avaa Omnian hallituksen jäsen Pekka Poutanen sekä ammattiopiston apulaisrehtori Merja Puolakka ja aikuiskoulutusjohtaja Tommy Mård.

Kaikissa kolmessa tapahtumapaikassa nähdään amistanssi sekä paljon ilmapalloja.

Keravalla Keudan yhteinen tapahtuma järjestetään Keuda-talon edustalla Paasikivenpuistossa. Työelämän tervehdykset tuovat Autoalan keskusliiton tekninen johtaja Jouko Sohlberg ja Keudan ammattiosaamisen toimikunnan puheenjohtaja Seppo Oksa.

Muissa toimipisteissä on luvassa mm. kuntayhtymän johtaja Hannu Laurilan avaama jumppatuokio, eri alojen osaamista kuvaava opiskelijoiden vetämä esitys, opiskelijapuheenvuoroja sekä tietysti Keuda Sammakko.

Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijat ja henkilöstö kokoontuvat tanssimaan ammatillisen koulutuksen puolesta Lahden keskustakampuksella. Eri ammattialoja kuvastavan esityksen esitanssijoina ja ohjaajina toimivat nuoriso- ja vapaa-ajan ohjauksen opiskelijat. Musiikkiteknologian opiskelijat vastaavat musiikista ja äänentoistosta. 

Axxellin Karjaan ja Tammisaaren yksiköt kokoontuvat Karjaalle. Tempaukseen osallistuvat kansanedustajat Thomas Blomqvist ja Maarit Feldt-Ranta sekä Raaseporin kaupunginjohtaja Tom Simola. Luvassa on myös opiskelijoiden työnäytöksiä sekä musiikkiesityksiä.  

Tapahtuman yhteydessä tuodaan esille luonnonvara-alan koulutuksen merkitystä ammatillisessa koulutuksessa julkaisemalla kuvia ja videoita koulutuksista sosiaalisessa mediassa.

Seurakuntaopiston kampukset Järvenpäässä, Pieksämäellä ja Jaakkimassa järjestävät lastenohjaajaopiskelijoiden johdolla leikkimielisen ja liikunnallisen kaikille avoimen ulkoilmatapahtuman.

Turun ammatti-instituutin opiskelijat ja henkilökunta järjestävät kaikissa toimipisteissään tapahtumia 22.8. Luvassa on amistanssia, puheenvuoroja, sekä keskustelua ammatillisen koulutuksen merkityksestä. Opiskelijat ovat valmistautuneet tilaisuuksiin keskustelemalla tunneilla, mitä ammattiylpeys tarkoittaa, miten se ilmenee ja mitä hyötyä on olla ylpeä ammatistaan. 

Luksia osallistuu tempaukseen Lohjalla ja Nummelassa. Opiskelijat ja henkilökunta kokoontuvat tempaukseen Toivonkadun kävely- ja pyörätielle ja Nummelassa Ojakkalantien kävely- ja pyörätielle.  

Ammattiopisto Lappian ja Peräpohjolan Opiston  yhteisessä tapahtumassa puhuvat kansanedustaja ja Keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni sekä elinkeinojen kehittämisyhtiö Team Botnian toimitusjohtaja Jukka Kujala. Banderollien teko tapahtumapäivää varten on aloilla kovassa vauhdissa.

Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä osallistuu tempaukseen opiskelijoiden, opettajien ja henkilökunnan yhteisellä marssilla. Eri ammattialoja kuvastava kulkue liikkuu Kotekon etupihalta Toivo Pekkasen
puistoon, jossa on lopuksi yhteinen ohjelmatuokio.

Satakunnan koulutusyhtymän johtaja Matti Isokallio avaa Sataedun tapahtuman säästöpaineiden sävyttämin sanoin Kokemäen AmisCaféssa. Kankaanpään opiskelijoiden videoesitys vauhdittaa tilaisuutta ja pihalla eri alojen opiskelijat ovat liikkeessä kirjaimellisesti pesäpallo-ottelussaan. Haalarit heiluvat haalaripuussa muistutuksena tekemällä oppimisen tärkeydestä.

TTS liikkuu sosiaalisessa mediassa #amisliikkeessä kautta. Tulossa on kuvasarja Instagramiin ja Facebookiin, ja lisäksi twiitataan aiheeseen liittyviä tekstejä.

Kouvolan Aikuiskoulutuskeskuksessa opiskelijat ja henkilöstö kokoontuvat oppilaitoksen ulkopuolelle tanssimaan amistanssin liikunnan opiskelijoiden ohjauksella. Tarjolla on mehua ja pullaa.

Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän opiskelijat ja henkilökunta kokoontuvat Porvoon ammattiopistolla yhteiseen mielenilmaukseen. Tilaisuuden avaan apulaisrehtori Anja Leino. Ohjelmassa on puheenvuoroja, amistanssi sekä jäätelötarjoilua.

Stadin ammattiopistossa leikataan vanhoja lakanoita ”Mattoa molemmista päistä” -tapahtumassa. Ohjelmassa on myös korkkariviesti (modistit sekä kauneudenhoito- ja vaatetusala), ABC-laulu-ja tanssiryhmä sekä kannanotto ammatillisen koulutuksen puolesta opiskelijoiden lausumana. Lisäksi Vihreä Keiju arpoo Hyvän ja pahan tiedon puusta arpoja, joista voi voittaa palkintoja tai leikkauslistoja.

Turun ammattiopistosäätiön opiskelijat ja opettajat kokoontuvat oppilaitoksemme pääkiinteistön pihalle. Ohjelmassa on puhe sekä oppilaitoksen perustajan, Samuel Koskisen, nimipäivämehut. Opiskelijakunnan hallituksen ja ympäristöraadin jäsenet kiertävät iltapäivän aikana kertomassa toiminnastaan uusille opiskelijoille, jonka lisäksi järjestetään TAO Rekry -tilaisuudet koulutuksesta kiinnostuneille aikuisille.

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto POKEn toritempauksessa opiskelijat pitävät puheenvuoron ja esityksen amisten arjesta ja osaamisesta sekä esittävät yhteisen Amis-tanssiesityksen. Mukana on myös kuntayhtymän johtajana ja POKEn rehtorina toimiva Jouni Kurkela pitämässä omaa puheenvuoroaan.

Tapahtumien lisäksi Ammatillinen koulutus näkyy maanantaina Somessa. Seuraa #amisliikkeessä, tykkää ja jaa.

Tapahtuman sivulle