Viikon huippuhetkiä: sisustajaksi opiskelevat suunnittelivat pääkirjaston uuden kirjastoauton

02.09.2022

– Voiko tämä olla tottakaan. Näin sanovat ajatelleensa Samiedussa taideteollisuusalan verkko-opinnoissa sisustajaksi opiskelevat Minna Avikainen, Emmi Henttonen ja Jaripekka Koikkalainen saatuaan asiakastyöksi Savonlinnan pääkirjasto Joelille tulevan uuden kirjastoauton sisustuksen suunnittelun.

Myös opettaja Saila Nurminen sanoo olleensa innoissaan, kun Savonlinnan kaupungin kulttuurijohtaja Outi Rantasuo soitti ja kertoi hieman erilaisesta sisustusprojektista.

– Tällainen toimeksianto on ainutlaatuinen tilaisuus opiskelijoille, joten lähdin heti miettimään sopivaa porukkaa, Saila kertoo.

Tilaaja antoi opiskelijakolmikolle suhteellisen vapaat kädet. Luonnollisesti linja-auto itsessään asetti suunnittelulle tietyt reunaehdot. Lisäksi aikataulu oli tiukka: maalis-huhtikuulle ajoittunut asiakastyö kesti noin kolme viikkoa.

– Suuritöisimmän osuuden eli kokonaissuunnittelun teimme yhdessä, mutta ajan rajallisuuden vuoksi töitä oli myös jaettava. Teams-istunnoissa kävimme läpi toistemme ideoita ja pallottelimme niitä, Minna, Emmi ja Jaripekka kertaavat hyvin sujunutta työtä.

Emmi, Minna ja Jaripekka sanovat, että tilaaja hyväksyi heidän suunnitelmansa lähes sellaisenaan. Kun heiltä kysyy projektin parasta antia, vastaus tulee kuin yhdestä suusta:

– On hienoa tietää, että meidän suunnittelemamme kirjastoauto kulkee paikasta toiseen seuraavat parikymmentä vuotta, opiskelijat iloitsevat.

Lue koko juttu: Samiedu >>

Aikaisemmat huippuhetket täällä >>