Viikon huippuhetkiä: metsäharrastus uudelle tasolle ammattitutkinnon myötä

14.02.2022

Aina tieto ei lisää tuskaa, vaan päinvastoin. Samiedussa metsätalousyrittäjän ammattitutkinnon suorittanut Markku kertoo, että koulutuksen myötä hän on saanut tietoa ja osaamista, joka mahdollistaa metsävarojen oikeanlaisen hoidon.

– Metsänhoito on jo useamman vuoden ollut minulle tärkeä harrastus. Minulla ei ollut kuitenkaan riittävää metsäalan asiantuntemusta, joten minun piti tehdä päätös siitä, käytänkö metsänhoidossa apuna ulkopuolista vai opettelenko asiat itse.

Markulle jälkimmäinen vaihtoehto oli luonteva, sillä hänellä on takana jo pitkä työura toisaalla ja ajatuksissa on työskennellä siirtymävaiheen jälkeen omalla metsätilalla.

– Ajattelin, että jos saan tämän toimimaan päätoimen ohella, niin voin tehdä siitä itselleni vielä ikään kuin uuden, miltei päivittäisen ”harrastuksen”.

Markku korostaa, että hänen elämänvaiheessaan iso motivaatio metsäalan koulutukseen hakeutumiselle oli myös halu siirtää seuraavalle sukupolvelle mahdollisimman terve ja hyvin hoidettu metsä.

– Isossa kuvassa minulle merkittäviä ovat myös luonnon vihreät arvot, ja haluan tehdä niiden suhteen osuuteni. Kun samalla saan vielä hyötyliikuntaa, on kokonaisuus varsin positiivinen. Eurot eivät ole keskiössä, mutta toki hoidettu metsä tuottaa paremmin.

Lue lisää >>

Aikaisemmat huippuhetket >>