Valtakunnallinen TeknologiaTiistai 29.11.

07.11.2016

Ammatilliset oppilaitokset järjestävät yhdessä teknologiateollisuuden yritysten kanssa valtakunnallisen TeknologiaTiistai-tapahtuman 29.11.2016.

Tapahtumissa eri puolilla Suomea tehdään näkyväksi ammatillisen koulutuksen uudistaminen kone- ja tuotantotekniikan opetuksessa oppilaitoksissa ja yrityksissä. Oppilaitokset ja yritykset avaavat ovensa peruskoulun oppilaille ja heidän vanhemmilleen sekä opettajille ja opinto-ohjaajille. Valtakunnallisen tapahtumapäivän toteuttavat kymmenet yritykset ja ammattioppilaitokset Kemijärveltä Helsinkiin.

Teknologiateollisuus ry:n asiantuntija Anne Ahkola-Lehtisen mukaan tapahtumapäivästä hyötyvät kaikki.

- Nuorille ammatillinen koulutus on erinomainen vaihtoehto. Se tarjoaa oppimispolun työelämään tai jatkokoulutukseen. Lisäksi yritykset tarvitsevat ammattilaisia, jotka ovat saaneet käytännönläheisen ja työelämän tarpeita vastaavan koulutuksen.

Ahkola-Lehtisen mukaan ammatillinen oppilaitos pystyy kehittämään ketterästi toimintamalleja ja joustavia oppimispolkuja, jotka edistävät opiskelijoiden valmistumista ja työllistymistä.

TeknologiaTiistaina nähdään, miten teknologiayritykset ja koulutuksen järjestäjät kehittävät yhdessä monimuotoisia oppimisympäristöjä ja oppimismenetelmiä. Päivän aikana esitellään laajasti kone- ja tuotantotekniikan opiskelua ja ammatillisia oppilaitoksia sekä ammattiosaajien työtä ja työpaikkoja teknologiayrityksissä.

Lue lisää