Työvoimapulaa selättämään yritysten ja oppilaitosten yhteistyöllä

23.09.2016

Kone- ja metallialalla olisi vapaana hyväpalkkaisia, mielenkiintoisia ja vaihtelevia töitä, mutta hakijoita ei ole. Mitä kummaa, miksi? 

Ammatilliset oppilaitokset, yrittäjät ja järjestöt Varsinais-Suomessa ovat päättäneet polkaista yhteisvoimin tänä syksynä käyntiin hankkeen, jonka tavoitteena on lisätä teknologia-alojen vetovoimaisuutta. Nuorten mielikuvat kone- ja metallialan työnkuvista kaipaavat kipeästi päivitystä ja ennakkoluulojen haihduttamista. Oppilaitosten tekniikan alojen opiskelijapulaan on puututtava ja osaavan työvoiman saatavuus on turvattava.

VetoVoimaa teknologia-aloille –hankkeen avulla haihdutetaan ennakkoluuloja, lisätään tietoisuutta sekä edistetään sukupuolten välistä tasa-arvoa houkuttelemalla myös naisia alalle. 

Maakunnan yrityksistä muodostetaan hankkeen aikana kummiyritysverkosto, jonka avulla yhteistyö oppilaitosten ja työelämän välillä tiivistyy tarjoten parhaassa tapauksessa nuorille reitin työllistymiseen.

Hankkeen toteuttamisessa mukana ovat Turun kaupungin sivistystoimialalta ammatillinen koulutus, Raision, Loimaan sekä Salon seudun koulutuskuntayhtymät, Länsirannikon Koulutus oy WinNova, Turun ammattikorkeakoulu ja Koneteknologiakeskus Turku Oy. Lisäksi merkittävä rooli hankkeen tukijana on Teknologiateollisuus ry:llä.

VetoVoimaa teknologia-aloille -hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto, Keski-Suomen ELY-keskus sekä toteuttajaorganisaatiot. Hanke on käynnistynyt heinäkuun alussa jatkuen vuoden 2017 loppuun.

Lue lisää