Tuore Omnian tarina piirtää kuvan suomalaisen koulutuspolitiikan historiasta

08.03.2022

Perjantaina 4.3. julkaistu Martti Hellströmin Omnian tarina – Matka monialaiseksi ja monimuotoiseksi koulutus- ja palveluorganisaatioksi kuljettaa lukijan läpi Suomen koulutuspoliittisen historian. Matka alkaa toisen maailmansodan jälkeisestä ajasta, kulkee läpi 1980- ja 90-luvuilla tehtyjen mittavien uudistusten ja päättyy 2020-luvulle, jolloin toinen aste on osa oppivelvollisuutta.

Omnian tarina piirtää kuvan Suomesta, jossa ammatillisella koulutuksella on ollut suuri merkitys hyvinvoinnin ja tasa-arvon rakentamisessa. Omnian tarina osoittaa, että Omnia on ollut ja on yhä edelläkävijä toisen asteen koulutuksen ja jatkuvan oppimisen kehittämisessä.

Historian verhojen raottamisen lisäksi kirja katsoo tulevaan. Tuleeko tulevaisuudessa oppilaitosten ja työelämän suhde kääntymään toisinpäin, kun jo työelämässä olevien osaaminen tulee pitää ajan tasalla?

Martti Hellström: Omnian tarina – Matka monialaiseksi ja monimuotoiseksi koulutus- ja palveluorganisaatioksi on luettavissa Omnian elehti-palvelussa >>