TeknologiaTiistai näkyy kaikkialla Suomessa 28.11.

10.11.2017

Ammatilliset oppilaitokset koko Suomessa järjestävät yhdessä teknologiateollisuuden yritysten kanssa TeknologiaTiistai-tapahtumia marraskuun viimeisenä tiistaina 28.11.2017.

TeknologiaTiistaina esitellään laajasti kone- ja tuotantotekniikan opiskelua ja ammatillisia oppilaitoksia sekä ammattiosaajien työtä ja työpaikkoja teknologiayrityksissä.

Omnian rehtori Maija Aaltolan mukaan on erinomaista, että koko maan kattavasti näytetään mitä ammatillisen koulutuksen uudistaminen merkitsee.

- Uudet laaja-alaiset tutkinnot tarkoittavat, että opiskelijalla on mahdollisuus erikoistua ja syventää osaamistaan yksilöllisillä valinnoilla. Työelämän kannalta parasta on, että työssäoppimista on helpompi räätälöidä yritysten osaamistarpeiden mukaisesti. Omnian TeknologiaTiistai näkyy Espoossa sekä koululla että kauppakeskus Sellossa.

Oulun seudun ammattiopisto tekee vahvaa ja monimuotoista yhteistyötä alueen yritysten kanssa. TeknologiaTiistain lisäksi OSAO järjestää saman viikon perjantaina myös valtakunnallisen #amisosaa -verkkotapahtuman Oulun torilla.

- Oppilaitoksen ja yrityksen välinen yhteistyö luo uskoa nuorille hakeutua ammatilliseen koulutukseen. Yritysten mukaantulo jo heti opintojen alussa motivoi ja sitouttaa nuoret hankkimaan osaamista päämääränä työpaikka, koulutuspäällikkö Kaisa Varis painottaa.

Savon ammatti- ja aikuisopiston toimipisteissä TeknologiaTiistai on osana Avointen ovien ja Ysien päiviä. Myös teknologiasta kiinnostuneille kaseille järjestetään Tekemällä tutuksi -päiviä. Kuopiossa ja Varkaudessa järjestetään myös Taitaja9-paikalliskilpailut ja näihin peruskouluista osallistutaan suurella joukolla.

- Kone- ja tuotantotekniikan koulutus on kaikissa näissä aktiivisesti mukana. On tärkeää tutustuttaa nuoret tähän maakunnan ja koko Suomen kannalta tärkeään vientiteollisuusalaan, kertoo koulutuspäällikkö Ilkka Kemppainen.

Lue lisää