Suomen parhaat ammattiosaajat palkittiin Taitaja-kilpailussa

20.05.2022

Taitaja2022-tapahtuma järjestettiin Porissa 16.−19.5.2022. Suomenmestaruusmitaleista kamppaili noin 350 ammatillisessa koulutuksessa opiskelevaa nuorta. Mitalit jaettiin 45 lajissa, joista kolme oli erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille tarkoitettuja TaitajaPLUS-lajeja. Tulokset liitteenä.

Taitajien Taitajaksi valittiin Koulutuskeskus Salpauksessa opiskeleva Inka Myyryläinen, joka kilpaili lähihoitajalajissa. Taitajien Taitaja on oman lajinsa kultamitalisti, joka toimii ammatillisen koulutuksen edustajana vuoden ajan. 

Kestävä kehitys, työturvallisuus ja yrittäjyys ovat teemoja, jotka tulee näkyä kaikissa Taitaja-lajeissa. Tapahtumassa palkitaan kussakin näistä kategorioista laji, joka on kyseisenä vuonna toiminut esimerkillisesti teeman huomioimisessa. Palkinnot jaettiin tänä vuonna seuraavasti:

  • Skills Finlandin ja Touchpointin Kestävän kehityksen Taitaja-palkinnon sai huonekalupuuseppälaji.
  • Skills Finlandin ja Suomen Yrittäjien Yrittäjyyden Taitaja-palkinnon sai TaitajaPLUS ravintola- ja cateringpalvelut -laji.
  • Skills Finlandin ja LähiTapiolan Työturvallisuuden Taitaja-palkinnon sai kauneudenhoitolaji.
     

Paikan päällä vierailijoita kävi noin 27 000, ja etänä lähetyksiä seurasi noin 10 000 katsojaa. Elokuva- ja TV-alan opiskelijoiden kilpailupäivien aikana tuottamat lähetykset ovat katsottavissa Taitajan YouTube-kanavalla.

Katso kaikki tulokset täältä >>