Suomalais-kiinalainen ammatillinen koulutuskeskus Kiinan Guangzhouhun

12.10.2017

TAKK ja kiinalainen Guangzhou Panyu Polytechnic (GZPYP) perustivat yhteisen koulutuskeskuksen Guangzhouhun ja Tampereelle. Perustamissopimus allekirjoitettiin 11.10.2017. 

TAKKin puolesta sopimuksen allekirjoittivat TAKKin rehtori Teppo Tapani ja Tampereen Aikuiskoulutussäätiön hallituksen jäsen, Tampereen Kauppakamarin toimitusjohtaja Antti Eskelinen.

- Yhteistyömme on aktiivista ja hedelmällistä. Tämänpäiväiset keskustelut toivat uutta ideointia ja avasivat uusia yhteistyön mahdollisuuksia oppilaitostemme välillä, kuvailee Teppo Tapani.  

- Toiminta- ja koulutuskulttuureissamme Suomessa ja Kiinassa on eroja, mutta yhdistäviä teemoja ovat elinikäinen oppiminen sekä kouluttajien ja oppilaitosjohdon täydennyskoulutus muuttuvan maailman mukana.

Tampereen ja Guangzhoun yhteistyö vuodesta 1997 asti pohjustaa koulutuskeskuksen perustamista. Ystävyyskaupunkisuhde on tarjonnut vakaan pohjan rakentaa ja suunnitella sitoutuneesti koulutusyhteistyötä, Guangzhoun kaupungin opetusviraston ja Tampereen kaupungin kansainvälisten asioiden yksikön ohjauksessa.

Konkreettisia askelia koulutusyhteistyössä on jo otettu, kun TAKK on toteuttanut Kiinassa mm. laatukoulutusta ja Tampereella täydennyskoulutusta kiinalaisten ammatillisten oppilaitosten rehtoreille.

- Koulutuskeskuksen perustamisen tavoitteena on edelleen kasvattaa koulutusyhteistyötä ja koulutusmyyntiä Kiinaan.

Uutinen Guangzhou Panyu Polytechnicin sivuilla

Lue lisää TAKKin Kiina-yhteistyöstä