Skills Finland hakee EuroSkills 2020 -kilpailuja

01.10.2015

Skills Finland on ilmoittautunut EuroSkills 2020 -kilpailun hakijaksi. Ilmoitus hakemisesta piti jättää viimeistään 1.10. Varsinainen hakemus tehdään vuoden loppuun mennessä. WorldSkills Europen yleiskokous tekee päätöksen kisajärjestäjästä huhtikuussa 2016.

Ratkaisevaa hakemispäätöksen tekemiselle oli opetus- ja kulttuuriministeriöstä saatu tuki ja sitoumus kilpailun rahoituksen takaamiseen. Hankkeeseen on sitoutunut myös Helsingin kaupunki ja Messukeskus sekä suuri joukko koulutuksen järjestäjiä ja Skills Finlandin jäseniä.

- Ammatillinen koulutus tarvitsee myönteisiä uutisia ja uskoa tulevaisuuteen, sanoo AMKEn toimitusjohtaja Petri Lempinen. EuroSkills 2020–kilpailujen järjestäminen Helsingissä on näytönpaikka kaikille ammatillisen koulutuksen toimijoille.

Suomella on kokemusta kansainvälisen kilpailun järjestämisestä, sillä Skills Finland järjesti yhteistyökumppaniensa kanssa vuoden 2005 WorldSkills-kilpailun Helsingissä. Kilpailua seurasi neljän kisapäivän aikana yhteensä lähes 120 000 vierailijaa. Viimeisenä kilpailupäivänä rikottiin Messukeskuksen kaikkien aikojen yhden päivän kävijäennätys.

EuroSkills-kilpailu järjestetään vuorovuosin WorldSkills-kilpailun kanssa. Ensimmäinen kilpailu järjestettiin vuonna 2008 Rotterdamissa. Seuraava EuroSkills järjestetään marras–joulukuussa Göteborgissa. Suomi on osallistunut kilpailuun joka kerta.