Sekä Cygnaeus-palkinto että vuoden Ammattikoulutuksen Johtaja -titteli Seduun

01.10.2015

Reija Lepolalle myönnettiin Opetushallituksen vuoden 2015 Cygnaeus-palkinto. Seinäjoen koulutuskuntayhtymän johtajalle palkinnon luovutti syyskuun viimeisenä päivänä Opetushallituksen pääjohtaja Aulis Pitkälä Tampereella järjestetyssä Ammattikoulutuksen johdon seminaarissa. 

Vuodesta 1981 miltei vuosittain jaetun arvostetun palkinnon myöntämistä Reija Lepolalle perustellaan hänen monipuolisella ja ansiokkaalla työurallaan ammatillisen koulutuksen parissa. Nykyisin Seinäjoella koulutuskuntayhtymän johtajana ja rehtorina toimiva Lepola on aiemmin työskennellyt muun muassa opettajana, opinto-ohjaajana ja kokeilukoordinaattorina.

Erityisinä ansioina mainitaan hänen työyhteisöjensä poikkeuksellisen positiivinen kehitys sekä määrätietoinen yrittäjyyskoulutuksen kehittäminen. Reija Lepolan johtama yksikkö on voittanut Suomen ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon ja Seinäjoen koulutuskeskus on ollut aktiivinen Taitaja-kisojen järjestäjä.

Sekä kotimaisissa että kansainvälisissä kehittämisverkostoissa toiminut Lepola on ollut myös Suomen Ammattikoulutuksen Johtajat SAJO ry:n puheenjohtaja vuodesta 2011.

Matti Yli-Lahdesta vuoden Ammattikoulutuksen Johtaja

Seinäjoelle sataa nyt tunnustusta, sillä vuoden Suomen Ammattikoulutuksen Johtajaksi on valittu Sedun koulutusjohtaja Matti Yli-Lahti. Palkinnon myöntänyt SAJO ry kuvailee Yli-Lahtea innostavaksi ja kannustavaksi johtajaksi, joka on johtajuutensa aikana ollut aktiivisesti viemässä läpiä lukuisia organisaatio- ja oppilaitosmuutoksia.

Yli 25 vuoden uran ammatillisen koulutuksen opetus- ja johtotehtävien parissa tehnyt Yli-Lahti tunnetaan vahvasta osaamisestaan hanketoiminnassa ja ammattitaitokilpailuissa.

Hän tuntee ammatillisen nuorten ja aikuisten koulutuksen sekä oppisopimuskoulutuksen järjestämisen läpikotaisin ja onkin sen vuoksi oikea mies viemään asioita ensimmäisenä käytäntöön ja juurruttamaan uusia toimintatapoja. Yli-Lahti itse pitää johtamisessaan tärkeänä työelämälähtöisyyttä ja työllistymistä; näitä tavoitteita kohti hän johtaa henkilöstöään ja oppilaitoksen toimintaa taitavasti ja innostavasti.

AMKE onnittelee seinäjokisia palkinnonsaajia ja kiittää heidän tekemästään hienosta työstä!

Kuvat: Jukka Katajamäki