Rasisminvastainen hanke ammatillisissa oppilaitoksissa sai rahoitusta

14.08.2017

Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto — SAKKI ry, Suomen amma­til­li­sen koulu­tuk­sen kulttuuri- ja urhei­lu­liit­to SAKU ry sekä Suomen evankelis-luterilaisen kirkon keskus­hal­lin­non Jumalanpalvelus ja yhteis­kun­ta -yksikkö saivat myönteisen rahoi­tus­pää­tök­sen hankkeeseen, jonka tarkoituksena on luoda ammatilliseen koulu­tuk­seen integroin­nin ja rasis­min ehkäi­syn toimin­ta­mal­li.

AKIRA-hankkeessa kehi­te­tään amma­til­li­sen koulu­tuk­sen järjes­tä­jien tueksi opis­ke­li­ja­läh­töi­siä ja vertai­sop­pi­mi­seen perus­tu­via kokei­lu­ja ja niiden pohjal­ta työka­lu­ja ja toimin­ta­mal­li, joilla ennal­taeh­käis­tään rasis­mia ja vastak­kai­na­set­te­lua eri etnis­ten ryhmien välillä, sekä tuetaan osal­li­suut­ta edis­tä­vien työ- ja oppi­lai­to­syh­tei­sö­jen raken­ta­mis­ta. Hankkeen kohde­ryh­mä on kaikki amma­til­li­ses­sa koulu­tuk­ses­sa opis­ke­le­vat ja työs­ken­te­le­vät.

SAKU ry:n toimin­nan­joh­ta­ja Saija Sippolan mukaan turvapaikanhakijoiden ja maahan­muut­ta­jien integroi­tu­mi­ses­sa koulu­tus on avai­na­se­mas­sa.

- Ammatillisen koulu­tuk­sen pitää tarjota kaikil­le opis­ke­li­joil­le paitsi tietoja ja taitoja myös yhtei­sön, jossa on turval­lis­ta ja tasa-arvoista olla ja opis­kel­la, Sippola painottaa. 

- Olemme ääret­tö­män kiitol­li­sia opetus­mi­nis­te­ri Sanni Grahn-Laasoselle ja OKM:lle. Meillä on nyt erin­omai­nen tiimi kasassa, hehkut­taa SAKKI ry:n puheen­joh­ta­ja Jasmina Khabbal.

Oppilaitosten lisäksi myös kirkko toimii vahvana kump­pa­ni­na ja rauhaa raken­ta­va­na yhtei­sö­nä yhdessä turva­pai­kan­ha­ki­joi­den ja uussuo­ma­lais­ten kanssa. 

- Olemme ilolla mukana hank­kees­sa ja raken­ta­mas­sa kampus­rau­haa, sanoo kirkon oppilaitos- ja yhtei­sö­työn asian­tun­ti­ja Laura Arikka.

Hankkeen kesto on kaksi vuotta. Rahoitusta hank­keel­le myön­net­tiin 223 549€.