Ministeri Stubb tapasi Kouvolassa maahanmuuttajaopiskelijoita

03.02.2016

Valtiovarainministeri Alexander Stubb vieraili maanantaina 1.2. Kouvolan Aikuiskoulutuskeskuksessa. Vierailun teemana oli maahanmuuttajakoulutus ja ministeri keskustelikin kahvitilaisuudessa koulutusasioista maahanmuuttajaopiskelijoiden sekä Kouvolan Aikuiskoulutuskeskuksen edustajien kanssa.

Aikuiskoulutuskeskuksen toimitusjohtaja, rehtori Leena Kaivolan mukaan ministeri Stubbin vierailu sujui leppoisissa ja rennoissa tunnelmissa:

- Ministeri oli hyvin kiinnostunut maahanmuuttajakoulutuksen tilanteesta ja sen kehittämisestä sekä maahanmuuttajaopiskelijoiden kokemuksista Suomessa sekä kotoutumisen että koulutuksen kannalta. 

Tilaisuudessa mukana olleet opiskelijat olivat suomen kielen, lähihoitajakoulutuksen sekä koulukäynnin ohjauksen opiskelijoita ja heidän kotimaitaan ovat muun muassa Kongo, Viro ja Dominikaaninen tasavalta.

Ministeri Stubb tutustui vierailun aikana lisäksi lyhyesti Aikuiskoulutuskeskuksen uusiin tiloihin sekä ajoneuvoalan ja motorsportmekaanikkojen koulutukseen. Peruskorjatuissa ajoneuvoalan tiloissa ministeri tapasi alan opiskelijoita sekä tutustui motorsportmekaanikkojen koulutustiloissa Formula 4-sarjan SMP F4 autoihin ja Valtteri Bottaksen vanhaan Formula Renault -autoon.

Kouvolan vierailuun kuului myös osallistuminen Yhteislyseon opiskelijoiden järjestämään kyselytilaisuuteen. Opiskelijoiden tentatessa valtiovarainministeriä koulutusleikkauksista Stubb totesi:

- Jos olisin itse saanut päättää, olisin leikannut jostakin muusta.