Mikä kiinnosti AMKEn viestinnässä vuonna 2019?

31.12.2019

Vuonna 2019 AMKEn verkkosivuilla käytiin yhteensä noin 90 000 kertaa. Luetuimmat sivut olivat uutiset, kannanotot ja blogit.

Sosiaalisessa mediassa seuraajien ja tykkääjien määrä jatkoi tasaista kasvuaan, vuoden 2019 viimeisenä päivänä seuraajia oli Facebookissa 3289 ja Twitterissä 3090 henkilöä. 

vuosi

Facebook

Twitter

2019

3289

3090

2018

2690

2632

2017

2332

1942

AMKEn sometilit keräävät tasaisesti seuraajia

Kiinnostavimmat kannanotot

AMKE ilmaisi vuoden 2019 alussa huolensa sivistysvaliokunnan esityksestä ylioppilastutkinnossa suoritettavien kokeiden vähimmäismäärän kasvattamisesta.

- Ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon suorittaneet työllistyvät hyvin, osa valmistuneista hakee ammattikorkeakouluun tai yliopistoon jatko-opiskelijaksi. Jos nuori haluaa suorittaa kaksi tutkintoa, tätä pitäisi pyrkiä edistämään kaikin mahdollisin tavoin, sanoi AMKEn johtava asiantuntija Satu Ågren.

Ylioppilastutkintouudistus kuolinisku kaksoistutkinnoille – uutinen tavoitti somessa lähes 15 000 henkilöä.


Tunteita herättävät lauseet purevat

Sote-ala tarvitsee nopeasti lisää lähihoitajia - samalla ei pidä unohtaa muuta osaajapulaa, muistutti AMKE helmikuussa, kun opetus- ja kulttuuriministeriö oli nostamassa lähihoitajien koulutusmääriä 500 opiskelijavuodella.

- Tärkeää on myös ennakoida mahdollisen hoitajamäärämitoituksen tiukkenemisen tuomaa koulutustarvetta, totesi AMKEn toimitusjohtaja Veli-Matti Lamppu

Ammatillisen koulutuksen viesti hallitusneuvotteluihin: vaalilupaukset lunastettava, vaativat AMKE ja Sivistystyönantajat huhtikuussa ja esittivät ammatillisen koulutuksen osalta hallitusohjelman kahdeksi kärkiteemoiksi perusrahoituksen nostamista riittävälle tasolle sekä riittävien valmiuksien varmistamista perusopetuksessa.


Vaalilupaukset lunastettava ja perusasiat kuntoon


Oppivelvollisuus herätti vuonna 2019 paljon keskustelua ja erilaisia mielipiteitä. AMKE:n näkemyksen mukaan oppivelvollisuutta ei tulla ratkaisemaan ilmaisilla oppimateriaaleilla, vaan tarvitaan täsmätoimia.

- Jotta mahdollistamme kaikille nuorille tutkinnon, tarvitsemme useita toimia. Oppivelvollisuus ilman tehokkaita toimia on poliittista retoriikkaa. Kaikilla näillä toimilla on hintalappunsa, jotka tulisi laskea, totesi Veli-Matti Lamppu toukokuussa.

Suosituimmat blogit

Karu totuus: Pitkäaikaisesta kehitystyöstä huolimatta ammatillinen koulutus on edelleen toissijainen ja jää harmittavan usein lukion varjoon. Veli-Matti Lampun blogi lokakuussa ammatillisen koulutuksen kohtaamasta rakenteellisesta syrjinnästä tavoitti facebookissa yli 3500 henkilöä.

Myös positiivisemmat aiheet kiinnostivat. Euroopan ammattitaitoviikolla AMKEn asiantuntija Saku Lehtisen blogi Ammatillinen koulutus on kansallisen ylpeyden aihe tavoitti Facebookissa lähes 3000 henkilöä ja nousi myös Twitterissä AMKEn suosituimmaksi tweetiksi.

Riverian yrittäjyyskasvatuksen lehtori Marjut Helvelahden blogi Yrittäjyyskasvatus – Yhteistyötä yli oppilaitosrajojen oli myös hyvin luettu, kuten myös vuoden opinto-ohjaaja Emmi Hannukselan ja Gradiassa opona toimivan Sirpa Puikkosen yhteisblogi siitä, mitä he opinto-ohjaajina kertoisivat ammatillisesta koulutuksesta.

Väylät auki ammatillisella koulutuksella

AMKEn ja koulutuksen järjestäjien yhteinen #väylätauki-kampanja keräsi paljon katselukertoja AMKEn verkkosivuille sekä sometileille.


#väylätauki-kampanja jatkuu myös vuonna 2020

Tammikuussa uutisoimme Maria Veitolan ja Juhani Putkosen mukanaolosta #väylätauki -kampanjassa. Uutisen yhteydessä lanseerattiin haastekampanja ”Minullakin on ammatillinen koulutus”, joka tavoitti Facebookissa ja Twitterissä lähes 60 000 henkilöä. Kampanjassa ollut mediabudjetti selittää toki osakseen suurta yleisöä, jota saatiin orgaanisten kävijöiden lisäksi.

Helmikuussa Iltalehti julkaisi haastekampanjaan perustuvat jutun Tunnetut suomalaiset kertovat: Meilläkin on ammatillinen koulutus.

Juhani Putkosen blogi AMKEn verkkosivuilla oli myös hyvin suosittu tavoittaen Facebookissa lähes 5000 henkilöä.

Kiinnostusta herätti myös

Kannanottojen ja blogien lisäksi AMKEn someen ja verkkosivuille tultiin lukemaan esimerkiksi ammattiosaamisen barometrista, palkituista maahanmuuttajaopiskelijoista, sekä Kari Kallosen valinnasta AMKE ry:n puheenjohtajaksi.


AMKE ry:n puheenjohtaja on teollisuusneuvos Kari Kallonen

Selkeän piikin AMKEn verkkosivujen kävijäseurannassa aiheutti myös Arenen kanssa yhdessä juoniteltu aprillipila, jossa kerrottiin korkeakouluihin ja oppilaitoksiin asennettavista hälytysvaloista, jotka varoittaisivat opintojen keskeyttämisestä. Somessa uutinen piristi lähes 5000 henkilön huhtikuun alkua.
 
Kiitos kaikille AMKEn verkkosivujen ja sometilien seuraajille, jatketaan samaan malliin vuonna 2020!