Microsoft-päivät tarjosivat uusia työkaluja ja vertaistukea

07.10.2015

AMKE–Microsoft-ajankohtaispäivillä pohdittiin digitalisaation vaikutuksia oppilaitoksiin. 30.9.–1.10. järjestetyssä tapahtumassa ruodittiin muun muassa johtamisen uusia välineitä ja ammatillisen koulutuksen reformin kaipaamia uusia tietojärjestelmiä.

Puheenvuoroja käyttivät muun muassa Microsoft Oy:n toimitusjohtaja Pekka Horo, Microsoftin teknologiajohtaja Aki Sipponen sekä AMKE ry:n toimitusjohtaja Petri Lempinen.

Toimitusjohtaja Horo kertoi puheessaan Microsoftin uudesta strategiasta, jonka keskeinen tavoite on luoda käyttäjäystävällisempiä sovelluksia uuteen mobiiliin maailmaan. Uuteen strategiaan pohjaa myös tuottavuustyökalujen uudelleen määrittely, jonka myötä oppilaitokset voivat käyttää työkaluja aiempaa monipuolisemmissa ympäristöissä.

- Pilvipalvelujen tehokas hyödyntäminen mahdollistaa koulutuksen järjestäjille uudenlaisten palvelujen käyttöönoton, sanoi Horo.

Kun työelämä siirtyy yhteisölliseen tuottavuuteen ja yhdessä tekemiseen, tarvitaan sitä myös oppilaitosten toiminnassa ja opetuksessa. Microsoftilla tämä tarkoittaa läsnätyömallia, joka ei ole ajasta tai paikasta riippuvainen. Aihe herätti runsaasti keskustelua ja kysymyksiä esimerkiksi johtamisesta ja työn tavoitteiden seuraamisesta.

Tapahtuma päättyi yhteiseen keskusteluun, jonka tuloksena AMKEn jäsenten tietohallintohenkilöt saivat oman foorumin. Alustan on tarkoitus tarjota mahdollisuus keskustelulle ja kokemusten vaihdolle. Yammer-ryhmä ”AMKEn tietohallintoverkoston avoin ryhmä” on siis jo perustettu ja sen pääkäyttäjänä toimii AMKE ry:n Jukka Ikonen, jolta voi pyytää kutsua ryhmään.

Kaksipäiväisessä tapahtumassa syvennyttiin myös Microsoftin kumppaniorganisaatioiden palvelutarjontaan ja toisen päivän lopuksi esiteltiin päivitetty AMKE–Microsoft-sopimuksen vuositilauslomake.

Voimassaolevan EES-sopimuksen sopimusjäsenet saavat

  • Office 365 Pro Plus maksutta opiskelijoiden ja henkilökunnan omiin koneisiin sekä
  • Windows 10 Educationin maksutta opiskelijoiden omiin koneisiin.
     

Lisätiedot:

Jukka Ikonen, AMKE ry
jukka.ikonen@amke.fi

Yhteystiedot

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry Ammattiosaamisen kehittämisyhtiö AMKE Oy

Eteläranta 10
00130 Helsinki

toimisto@amke.fi