Luovin opiskelijoiden elokuva Ninja-Agentit täytti elokuvasalin

31.05.2017

Ninja-Agentit on Ammattiopisto Luovin Oulun yksikön av-viestinnän 3. vuosikurssin opiskelijoiden tuottama lyhytelokuva, jonka ensi-ilta esitettiin toukokuun lopussa Oulussa.

Video- ja elokuvatuotannon oppituntien aikana työstetyn elokuvan ohjaajana toimi opiskelija Jan-Kristian Koivukangas ja käsikirjoituksesta vastasi opiskelija Niko Laurila. Agenttikolmikkoa esittivät opiskelijat Peetu Haipus, Sampsa Pääkkönen ja Kata Kokkoniemi.

AV-viestinnän opettaja Janne Vaholan mukaan projektissa pyrittiin mahdollisimman ammattimaiseen työskentelyyn.

- Kuvaleikkauksen lisäksi keskityttiin kuvan jälkitehosteisiin sekä värimäärittelyyn mahdollisimman ammattimaisen lopputuloksen aikaansaamiseksi. Äänen osalta osa kohtauksista rakennettiin kokonaan uusiksi studio-olosuhteissa dialogin ja äänitehosteiden jälkiäänityksellä.

Kaiken kaikkiaan jälkituotantovaihe kesti toukokuun puoliväliin, jolloin tuotanto oli valmis esitettäväksi oululaisessa elokuvateatteri Starissa.

Vahtola kertoo, että idea elokuvan esittämisestä oikeassa elokuvateatterissa lähti ajatuksesta sisällyttää opiskelijoiden tapahtuman järjestämisen opinnot osaksi elokuvatuotantoa.

- Koska opiskelijoilla oli vielä kevään aikana suoritettavana 5 osp:n laajuinen tapahtumanjärjestäminen, tuntui mielekkäimmältä vaihtoehdolta järjestää elokuvalle ensi-ilta, jonka järjestämisestä opiskelijat ovat vastuussa. Samalla av-viestinnän opiskelijat pääsivät työskentelemään av-alan näkökulmasta tärkeän työelämätoimijan kanssa.

Kokemukset koko projektista olivat Vahtolan mukaan pääosin hyviä.

- Opiskelijoiden näkökulmasta suurimpana oppina lienee elokuvan tuotantoon liittyvät asiat. Projekti oli erityisen antoisa juuri sen takia, että opiskelijat saivat työelämäyhteistyön kautta ajantasaista oppia niin tapahtuman järjestämisestä kuin elokuvan tuottamiseen liittyvistä asioista.

Toukokuun 23. järjestetty ensi-ilta täytti salin kutsuvieraista ja opiskelijat saivat nauttia ansaitusti koko lukuvuoden uurastuksen hedelmistä.

Myös elokuvateatterissa oltiin tyytyväisiä tapahtumaan ja vastaavalle oppilaitosyhteistyölle voisi olla jatkoa laajemminkin.

- Tulevaisuuden suunnitelmista ei ole vielä puhuttu mitään, mutta ensi-illan kokemukset olivat kyllä rohkaisevia ensi vuotta ajatellen, iloitsee Vahtola.

Mediaoulu: Ninja-Agentit rävähtää valkokankaalle