Liikkuva koulu edistää hyvinvointia

04.09.2017

- Pakollinen ulkonakäynti koulupäivän aikana, korkeat pöydät ja osa tunneista seisten, taukojumppaa, liikuntapisteitä koulun ympäristöön, lajitestausta, ohjattua toimintaa, kannustusta.

Nämä ovat toiveita, joita Kpedun Liikkuva koulu-hankkeen projektipäällikkö Satu Sundell on saanut opiskelijoilta liikkuvammasta oppimisympäristöstä toisella asteella.

Sundellin mukaan tästä on hyvä lähteä toteuttamaan KpeduMoves-hanketta.

- Olen itse toiminut muutamia vuosia sitten Liikkuva koulu-hankkeissa perusopetuksen puolella ja siellä lasten ja nuorten sekä opettajien kanssa toimiessani sain kunnon herätyksen Liikkuvan koulun mahdollisuuksista edistää koko kouluyhteisön hyvinvointia. Ja nyt me täällä toisella asteella olemme päässeet toimintaan mukaan!, Sundell iloitsee.

KpeduMoves-hankkeessaeri yksiköihin hankitaan liikuntavälineitä, koulutetaan liikunta- ja harrastetuutoreita, järjestetään tapahtumia ja erilaisia haastekilpailuja sekä koulutuksia toiminnallisuudesta opettajille.

- Tavoitteena on yhteistoiminnallisuuden lisääminen ja suunnitteluaja toteutusta tehdään tiiviisti yhdessä eri toimipaikkojen toimijoiden ja opiskelijoiden kanssa, yhdessä oppien, Sundell summaa.


Opiskelijat harjoittelevat ohjaustaitoja tänä syksynä alkavaan Opensähly-toimintaan, jonne on kutsuttu mukaan pelaamaan mm. lähialueen kuntoutusyksiköiden asiakkaita.