Leena Linnainmaa ehdolla AMKEn puheenjohtajaksi

25.10.2016

Varatuomari Leena Linnainmaa on ehdolla AMKEn hallituksen puheenjohtajaksi.

Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtajana työskentelevällä Linnainmaalla on pitkä ja monipuolinen kokemus sekä kotimaisesta että kansainvälisestä järjestötoiminnasta. Hän on muun muassa valtioneuvoston asettaman lainsäädännön arviointineuvoston jäsen.

- Olen huolissani yritysten mahdollisuuksista rekrytoida osaavaa työvoimaa, Linnainmaa kommentoi ehdokkuuttaan. Hän korostaa erityisesti teollisuusammattien merkitystä.

- Palveluyhteiskunta ei ole korvannut teollisuutta vientitulojen lähteenä.

Linnainmaan on asettanut ehdolle vaalivaliokunta, joka valittiin AMKEn yhdistyskokouksessa marraskuussa 2017.

AMKEn 12 jäsenisestä hallituksesta ovat vuoden vaihteessa erovuorossa puheenjohtajisto ja kolme hallituksen jäsentä. Lisäksi kolme jäsentä vaihtuu, kun heidän työsuhteensa koulutuksen järjestäjään on päättynyt.

Linnainmaan lisäksi vaalivaliokunta esittää varapuheenjohtajaksi Antti Lehmusvaaraa (Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymä) ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Juha Ojalaa (TTS Työtehoseura).

Hallituksen jäseniksi esitetään Hannu Koivulaa (Ammattiopisto Luovi), Jouni Pitkästä (Oulun Aikuiskoulutuskeskus Oy), Maria Taipaletta (Raision seudun koulutuskuntayhtymä RASEKO), Helena Koskista (Tampereen seudun ammattiopisto Tredu), Vesa Saarikoskea (Jyväskylän koulutuskuntayhtymä), sekä Riikka-Maria Yli-Suomua ( Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia).

Puheenjohtaja ja muut hallituksen jäsenet valitaan AMKEn yhdistyskokouksessa 1.11. Jyväskylässä.