Leena Linnainmaa AMKEn puheenjohtajaksi

02.11.2016

Varatuomari Leena Linnainmaa valittiin AMKEn hallituksen puheenjohtajaksi vuosiksi 2017-2019. Linnainmaa työskentelee Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtajana ja hänellä on monipuolinen kokemus järjestötoiminnasta.

Varapuheenjohtajaksi valittiin Antti Lehmusvaara Lappeenrannasta. Tekniikan tohtori Lehmusvaara työskentelee Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymän johtajana ja Saimaan ammattiopiston rehtorina. Hänellä on työkokemusta myös teollisuudesta, ammattikorkeakoulusta ja yliopistosta.

Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Juha Ojala, Työtehoseuran toimitusjohtaja ja rehtori. Ojala on aiemmin työskennellyt mm. ylijohtajana maa- ja metsätalousministeriössä. Hän on koulutukseltaan metsänhoitaja

AMKEn hallitukseen valittiin myös

Hannu Koivula, Ammattiopisto Luovin johtaja

Helena Koskinen, Tampereen seudun ammattiopiston ammatillisen koulutuksen johtaja

Jouni Pitkänen, Oulun Aikuiskoulutuskeskus Oyn hallituksen puheenjohtaja

Vesa Saarikoski, Jyväskylän koulutuskuntayhtymän johtaja

Maria Taipale, Raision seudun koulutuskuntayhtymä RASEKOn johtava rehtori,

Riikka-Maria Yli-Suomu, aikuisten oppimispalveluiden johtaja Espoon koulutuskuntayhtymä Omniassa.

Yhdistyskokous käsitteli AMKEn toimintakertomuksen, tilinpäätöksen ja tilintarkastuskertomuksen vuodelta 2015, vahvisti tilinpäätöksen ja myönsi vastuuvapauden hallitukselle ja muille tilivelvollisille.

Vuoden 2015 ylijäämästä (112 660,84€) siirretään puolet aiempien vuosien yli-/alijäämätilille ja puolet kehittämisrahastoon.

Lisäksi kokoukselle esitettiin katsaus yhdistyksen toimintaan vuoden 2015 aikana.

AMKEN jäsenmaksuperuste säilyy ennallaan. Jäsenmaksu koostuu 1250 euron perusosasta ja ammatillisen koulutuksen liikevaihtoon perustuvasta 0,23 promillen osasta. Jäsenmaksu on vähintään 2000 ja enintään 20 000 euroa.

Kokoukselle esiteltiin keskusteltavaksi Askel Ammattiosaamiseen -linjaus, jonka on valmistellut AMKEn tulevaisuusvaliokunta. Ammattiosaamisen strategiaan voi tutustuaLINKKI

Yhdistyskokous hyväksyi toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2017.

Hallituksen palkkiot pysyvät ennallaan. Hallituksen puheenjohtajalle maksetaan 500 euron ja varapuheenjohtajalle 400 euron kuukausikorvaus. Hallituksen jäsenen, esittelijän ja sihteerin kokouspalkkio on 100 euroa kokoukselta. Kokouspalkkio maksetaan puheenjohtajistolle kuukausikorvauksen lisäksi.

Vuoden 2017 vaalivaliokunnan puheenjohtajaksi valittiin Susanna Maunu (OAKK) ja jäseniksi Reija Lepola (SEDU), Virpi Lilja (Lappia), Juha Ojajärvi (Liiketalousopisto Helmi) ja Timo Tiainen (Kouvolan kaupunki).

Tilintarkastajiksi valittiin BDO Yhtiötarkastus Oyn Vesa Toivonen ja Uudenmaan Tilintarkastus Oyn Jukka Lampila. He olivat AMKEn tilintarkastajat myös vuonna 2016.

AMKEn sääntömääräinen yhdistyskokous pidettiin Jyväskylässä 1.11.


Uudet hallituksen jäsenet valittiin yhdistyskokouksessa 1.11. Jyväskylässä