Kritiikkiä leikkauksille

21.11.2016

Keskustan kansanedustaja Mauri Pekkarinen kritisoi viikonloppuna ammatillisen koulutuksen leikkauksia. ”Suhteessa kuitenkin yliopistorahoitukseen tai ammattikorkeakoulujen rahoitukseen, ammattiopetuksen valtionrahoituksen leikkaukset ovat kohtuuttomia”, Pekkarinen kirjoitti mielipidekirjoituksessa Keskisuomalaisessa 19.11.

Pekkarisen mukaan on heikosti harkittua, että ammattikoulutuksesta ensin leikataan ja vasta sitten toteutetaan ns. rakenteellinen uudistus.

Satakunnan SAK vaatii leikkausten perumista

SAK:n Satakunnan aluekokous on huolissaan Sipilän johtaman hallituksen toimista leikata ammatillisen koulutuksen määrärahoja kovalla kädellä. Eläkkeelle poistuu suuri joukko ammattilaisia.

Aluekokouksen mielestä on käsittämätöntä, että kun teollisuus ja rakentaminen osoittavat piristymistä, hallitus supistaa koulutuspaikkoja kaikkialta Suomesta.

Nykyisillä aloituspaikoilla on haastavaa saada koulutettuja työntekijöitä elinkeinoelämän tarpeisiin.

- On tehtävä kaikki voitava, jotta ammatillisen koulutuksen saaneita nuoria voidaan työllistää teollisuuden työpaikoille.

Hallituksen pitää perua leikkaukset koulutuksesta ja kohdennettava ne oikein eri alueiden elinkeinoelämän tarpeet huomioiden, kannanotossa sanotaan.

Kannanotosta uutisoi sanomalehti Länsi-Suomi 18.11.