Kansainvälistä tunnustusta Edupolin Markku Kantoselle

03.12.2015

Ammatillisen koulutuksen maailmanjärjestö IVETA myönsi Edupolin rehtori Markku Kantoselle korkeimman mahdollisen tunnustuksen 19.11. Silvius-Wolansky Award -tunnustuksen saajalla tulee olla merkittäviä ammatillisen koulutuksen näyttöjä sekä paikalliselle, kansallisella että kansainvälisellä tasolla.

Nykyisin myös Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän johtavana rehtorina vaikuttava Kantonen lähti opetusalan kansainväliseen toimintaan mukaan jo kaksi vuosikymmentä sitten. Suomen markkinoimisen lisäksi Kantonen oli mukana hankkimassa kansainvälistä opetusalan konferenssia Suomeen 1990-luvun lopulla ja myöhemmin hän oli tärkeässä roolissa, kun Venäjä liittyi mukaan IVETA:an.

Kahdenkymmenen vuoden aikana Kantonen on ehtinyt nähdä, kokea ja oppia paljon. Hän on toiminut muun muassa IVETA:n tarkastuslautakunnan puheenjohtajana ja IVETA:n hallituksen lainopillisena neuvonantajana.  Lisäksi Ammatillisten oppilaitosten rehtoriliiton puheenjohtajana Kantonen on toiminut kuuden vuoden ajan.

- Ammatillisen koulutuksen maailmanjärjestön toimintaan osallistumisesta on ollut valtavasti hyötyä. Olen nähnyt mitä maailmalla tapahtuu ja opittua on voitu meillä Edupolissa heti soveltaa käytäntöön, kuvailee Kantonen.