Järjestämislupien uudistaminen käynnistyy

12.05.2017

Opetus- ja kulttuuriministeriö aloittaa ammatillisen koulutuksen järjestämislupien uudistamisen osana reformin toimeenpanoa. Nykyiset ammatillisen peruskoulutuksen ja lisäkoulutuksen järjestämisluvat korvataan yhdellä luvalla, jos eduskunta hyväksyy esityksen ammatillisen koulutuksen uudistamiseksi.

Uusien lupien lähtökohtana ovat koulutuksen järjestäjien nykyiset tehtävät, jotka perustuvat voimassaoleviin järjestämislupiin ja tutkintotoimikuntien kanssa solmittuihin järjestämislupiin. Osana luvan uusimista koulutuksen järjestäjät voivat hakea myös uusia tutkintoja.

Luvilla määrätään työvoimakoulutuksen tehtävästä, kun tutkintoon johtava työvoimakoulutus siirtyy OKM:n hallinnonalalle.

Uudessa järjestämisluvassa määritetään myös toiminnan laajuus, sillä lupaan sisältyy koulutuksen järjestäjän opiskelijavuosien minimäärä. OKM:n mukaan järjestämisluvilla jaetaan noin 90 prosenttia valtion talousarvion puitteissa käytettävissä olevien opiskelijavuosien määrästä.

OKM tekee aloitteen uudesta järjestämisluvasta kesäkuussa, minkä jälkeen koulutuksen järjestäjät voivat esittää siihen muutoksia. Vuoden 2018 alusta voimaan tulevat luvat on tarkoitus myöntää syyskuussa edellyttäen, että uusi laki on vahvistettu.

OKM tiedotti järjestämislupien uudistamisesta 11.5. koulutuksen järjestäjille lähettämällään kirjeellä.

Tarkempia tietoja