Helsingin seudun kauppakamarilta miljoona euroa kaupallisen koulutuksen kehittämiseen

11.08.2017

Suomen Liikemiesten Kauppaopisto ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulu vastaanottivat Helsingin seudun kauppakamarin lahjoituksen 10. elokuuta. Lahjoituksella juhlistetaan suomalaisen kauppakamaritoiminnan ja Helsingin seudun kauppakamarin 100-vuotista toimintaa. 

Oppilaitosten Yritystä Uralle! -hankkeen tavoitteina on lisätä ammatillisen perus- ja korkeakoulutuksen yhteiskunnallista vaikuttavuutta sekä innostaa opiskelijoita yrittäjyyteen ja uuden liiketoiminnan luomiseen kehittämällä heidän yrittäjyystaitojaan.

Kohti työelämälähtöisempää toimintamallia

Hanke sisältää kolme osahanketta. Suomen Liikemiesten Kauppaopisto ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulu rakentavat yhteisen Start Up Hubin, jonka avulla yrittäjyyden arkeen perehdytään konkreettisesti.

Maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden integrointi -osahanke auttaa ulkomaalaistaustaisten opiskelijoiden integroitumista suomalaiseen yrityselämään.

Datanomien ja merkonomien polku toisen asteen koulutuksesta ammattikorkeakouluun kannustaa puolestaan jatko-opintoihin ja yrittäjyyteen.

- Osahankkeet edistävät keskeisesti ammatillisen toisen asteen koulutuksen ja ammattikorkeakoulujen yhteistyötä ja lujittavat työelämälähtöistä toimintamallia, kertoo Suomen Liikemiesten Kauppaopiston rehtori Antti Loukola.

Loukola kertoo hankkeiden yksityiskohtaisien suunnitelmien olevan vielä osittain auki, mutta tavoitteena on saada niillä aikaan pysyviä rakenteellisia muutoksia.

- Teemat ovat myös ammatillisen koulutuksen reformin hengen mukaisia ja heijastavat yhteiskunnan kehittämisen kannalta merkittäviä painopistealueita.

Loukolan mukaan kehittämisavustus ei ole kompensaatiota perusrahoitukselle vaan avustuksella tuetaan uusia innovaatioita eli ne ovat investointityyppistä tukea.

- Oppilaitoksemme yksityinen elinkeinoelämäomistus takaa sen, että toiminnan kehittämistarpeet tulevat suoraan työelämästä.

Hankkeet toteutetaan pääasiassa vuosien 2018-2019 aikana.

Helsingin seudun kauppakamarin tiedote