Elintarvikeyritykset avaavat ovensa nuorille virtuaalisesti

02.02.2022

Pitkien perinteiden Maistuva päivä -tapahtuma on tutustuttanut aiemmin yläkoululaisia elintarviketeollisuuteen yritysvierailuiden muodossa. Poikkeusajan myötä Maistuva päivä muuntautui alaa esitteleväksi digitaaliseksi ohjelmapaketiksi, jonka materiaalit on suunniteltu yläasteen opetuksessa hyödynnettäväksi.

– Haluamme kertoa nuorille elintarviketeollisuuden monipuolisista ja innostavista työmahdollisuuksista. Alan yritykset tarjoavat laajasti työtehtäviä, joihin voi päätyä lukuisia eri koulutus- ja urapolkuja pitkin. Osaajia tarvitaan kaikilta koulutusasteilta ja eri oppiaineista, Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Mikko Käkelä sanoo. 

Elintarvikealalla osaajille riittää töitä nyt ja tulevaisuudessa, sillä ruokaa tarvitaan aina. Töitä on tarjolla lähes kaikkialla Suomessa, sillä elintarvikeyrityksiä, joita on lähes 1 800, toimii jokaisessa maakunnassamme.
Maistuvan päivän innostavat esimerkit muistuttavat myös siitä, että elintarviketeollisuus on kasvava ja trendikäs tulevaisuuden ala.

– Elintarvikealan osaajat ovat aina muutosten aallonharjalla, sillä ruoka ja sen tuotanto kehittyvät jatkuvasti. Yrityksissä luodaan innovaatioita ja tehdään tutkimusta parempien tuotteiden ja paremman maailman puolesta. Elintarviketeollisuus on nappivalinta työn merkityksellisyyttä etsivälle, Käkelä painottaa. 

Lue lisää >>