Ammattikasvatusneuvoksen arvonimi kolmelle AMKElaiselle

15.03.2017

Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö on Presidentin istunnossa 10.3.2017 myöntänyt ammattikasvatusneuvoksen arvonimen kolmelle AMKEn jäsenorganisaation edustajalle.

Arvonimen saivat Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedun johtaja, rehtori Reija Lepola, Itä-Savon kuntayhtymän johtaja, rehtori Keijo Pesonen sekä Rovaniemen koulutuskuntayhtymän johtaja Arto Ylitalo.

- Arvonimi on tunnustus minulle itselleni mutta myös työyhteisölleni Seinäjoen koulutuskuntayhtymälle. Olen saanut toimia kehittämishaluisessa ja - hakuisessa  työyhteisössä Seinäjoella jo vuodesta 1988, jolloin aloitin kauppaoppilaitoksen lehtorina, sanoo Reija Lepola. 

Lepola toimii myös Suomen ammattikoulutuksen johtajat ry:n puheenjohtajana.

Lepola esittää parhaimmat kiitoksensa  Ammattikasvatusneuvos-arvonimen hakijatahoille sekä läheisilleen.

- Minulla on ollut hyvä työpaikka ja huikeat asiantuntijat ja verkostot ympärilläni.

Keijo Pesonen esittää lämpimät kiitokset kaikille, jotka ovat olleet myötävaikuttamassa ammattikasvatusneuvoksen arvonimen myöntämiseen.

- Onnitteluja vastaanottaessani olen todennut mm., että olen saanut ajaa koko työuran ajan Ferrarin tallissa eli ykkösluokan tiimissä. Aina ei ole tullut pelkkiä voittoja ja mestaruuksia, mutta koko ajan olemme olleet kärjen tuntumassa, Pesonen sanoo.

Pesosen mukaan on ollut etuoikeus saada nähdä, kokea ja olla vaikuttamassa ammatillisen koulutuksen kehitykseen.

Myös Arto Ylitalo esittää lämpimät kiitokset arvonimen hakijatahoille ja lähettää muille AMKEn jäsenille terveisiä virkavapaaltaan. Ylitalo on toiminut myös AMKE ry:n hallituksessa.

- Kolmenkymmenen vuoden työni ammatillisen koulutuksen parissa on ollut haasteellista mutta antoisaa: ei vuotta ilman muutosta! Yhteistyö osaavan henkilökunnan kanssa on toiminut hyvin kaikki nämä vuodet, Ylitalo kiittää.