Ammatillisen koulutuksen laatupalkinnot

15.11.2022

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt vuoden 2022 ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymälle ja Perho Liiketalousopisto Oy:lle. Koulutuskuntayhtymä Tavastialle ja Savon koulutuskuntayhtymälle myönnettiin lisäksi kunniamaininta. Palkinnot jakoi opetusministeri Li Andersson Joensuussa pidetyssä ammatillisen koulutuksen seminaarissa.

Laatupalkintokilpailun teemana oli tänä vuonna kestävä kehitys.

-Kestävän kehityksen kysymyksiä ja ilmastonmuutoksen haasteita ratkotaan joka päivä työpaikoilla. On tärkeää, että ammatillinen koulutus tarjoaa osaamista näiden teemojen käsittelyyn. Meidän on varmistettava, että jokainen ammattiin opiskeleva saa taitoja, joilla olla mukana rakentamassa maallemme ilmaston ja ympäristön kannalta kestävää tulevaisuutta, sanoo opetusministeri Li Andersson. 

Laatupalkintoa hakeneiden organisaatioiden arvioinnin toteutti OKM:n asettama ammatillisen koulutuksen laatupalkintotoimikunta. Toimikunnan mukaan hakemukset olivat erittäin korkeatasoisia ja niissä näkyi koulutuksen järjestäjien vahva panostus laadunhallintaan. Palkittavat organisaatiot erottautuivat muista erinomaisuudellaan teeman, kestävän kehityksen, edistämisessä.

Laatupalkinnolla kannustetaan ammatillisen koulutuksen järjestäjiä toiminnan laadun arviointiin ja parantamiseen. Tavoitteena on löytää parhaita käytäntöjä muiden organisaatioiden oppimisen perustaksi ja edistää ammatillisen koulutuksen arvostusta, vetovoimaa ja tunnettuutta.

Lue OKMn tiedote >>