AMKEn verkostopäivä kokosi yhteen 65 asiantuntijaa

11.05.2017

AMKEn digitalisaation, henkilöstön johtamisen ja kehittämisen sekä koulutuksen johtamisen verkostot kokoontuivat ensimmäistä kertaa yhteen 10.5. verkostopäiville Amieduun.

Osallistujia oli 65 ja he tulivat 35 eri organisaatiosta.

Verkostoitumisen merkitys korostuu uudistuksen kynnyksellä

Ammatillisen koulutuksen reformi edellyttää organisaatioiden, toiminnan ja johtamisen uudistamista.

Ammatillisen koulutuksen johtaja Anni Miettunen Opetushallituksesta korosti puheenvuorossaan koulutuksen järjestäjien verkostoitumisen ja yhteistyön merkitystä reformin toimeenpanossa.

- Edistämme yhteisessä verkostossa ja jokainen roolissamme, että ammatillinen koulutus on laadukasta ja vastaa yksilön ja työelämän tarpeisiin.

Reformia verkostojen näkökulmista

Tilaisuuden yhteisen osion jälkeen verkostot jakautuivat omiin ryhmiinsä. Tällä kertaa suurimman suosion saavutti koulutuksen digitalisaation verkosto, jonka jäseniä paikalle oli saapunut 26.

Digiverkostossa pohdittiin mitä digitalisaatio tarkoittaa ammatillisessa koulutuksessa.

- Digitalisaation katsottiin ulottuvan ainakin pedagogisiin ja johtamisen prosesseihin, järjestelmiin, yhteisölliseen tekemiseen, sekä työelämän ja koulutettavien alojen kehitykseen, luettelee asiantuntija
Satu Ågren AMKEsta.


Digiverkosto: Mitä digitalisaatio tarkoittaa ammatillisessa koulutuksessa?


Koulutuksen johtamisen verkostossa keskusteltiin siitä, miten ja millaisin termein oppimista ja opetusta ammatillisessa koulutuksessa pitäisi reformin jälkeen kuvata ja määritellä.

- Yhteisesti todettiin, että aito asiakaslähtöisyys ja henkilökohtaistaminen edellyttävät monia muutoksia prosesseissa, puheen tavassa, toteutuksissa sekä käsitteissä, kertoo AMKEn asiantuntija Riikka Reina.


Koulutuksen johtamisen verkosto: Muutoksia prosesseihin on luvassa.


Henkilöstöjohtamisen ja kehittämisen verkostossa käsiteltiin puolestaan reformin ja toimintaympäristön muutosten edellyttämää henkilöstön kehittämistä.

- Verkoston jäsenet toivovat tukea ja näkemystä muutoksen johtamiseen, toimintakulttuurin asenneilmapiiriin vaikuttamisen keinoihin sekä erilaisia case-esimerkkejä onnistuneista tai pieleen menneistä kokeiluista, kertoo verkoston puheenjohtaja Tiina Kauma Tredusta.


Henkilöstöjohtamisen ja kehittämisen verkosto: Millaista on esimiestyö vuonna 2018?

AMKEn Verkostot tarjoavat koulutuksen järjestäjille mahdollisuuksia hyvien käytäntöjen jakamiseen ja toisilta oppimiseen. Verkostot kokoavat  AMKEn jäseniä eri teemojen ympärille, kehittämään yhteisiä ratkaisuja ajankohtaisin haasteisiin.

AMKEn verkostot