AMKEn ravitsemispalveluverkoston Hyvää Pataa -tapahtumassa yleisöennätys

12.06.2017

Huimat 164 ammatillisen koulutuksen ravitsemispalveluiden parissa työskentelevää ammattilaista osallistuivat AMKEn ravitsemispalveluverkoston vuotuiseen Hyvää Pataa -tapahtumaan 6.-7.6. Riihimäellä. Jo kolmattatoista kertaa järjestetyssä tapahtumassa verkostoiduttiin ja käsiteltiin ravitsemispalvelualan ajankohtaisia aiheita

Tilaisuuden avannut rehtori Ari Orelma korosti puheessaan verkostojen ja yhteistyön merkistystä. Ravitsemispalveluverkosto on tämän merkityksen ymmärtänyt hyvin ja onkin yksi AMKEn aktiivisimmista ja omatoimisimmista verkostoista.

Suomi 100 vuotta näkyi tilaisuudessa perinneasujen muodossa.  

Tiina Kiiskisen puheenvuoro käsitteli kouluruokailun kehitystä Suomessa vuosien varrella.

Erikoistutkija Susanna Raulio Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta kertoi puheenvuorossaan tietoja uusista kouluruokasuosituksista. Keskeistä on nyt erityisesti yhteiseen syömiseen kannustaminen sekä lasten ja nuorten osallistaminen. Myös kasvisruokatrendi näkyy vahvasti uusissa suosituksissa.

Tapahtumassa pohdittiin myös sitä, miten suomalainen ruoka pystyy vastaamaan tulevaisuuden suuriin ruokatrendeihin. No kyllä se pystyy! Risto Karmavuo Haaga-Heliasta kertoi, kuinka heillä erilaisia uusia innovaatioita on otettu käyttöön tai miten niitä on syntynyt opiskelijoiden omissa projekteissa.

AMKEn ravitsemispalveluverkosto jatkaa tiivistä työskentelyään ja kiittää lämpimästi kaikkia Hyvää Pataa -tapahtumaan osallistuneita!