AMKEn pitkäaikainen toimistosihteeri eläkkeelle

29.12.2016

Eira Jokivaara on päättämässä 35 vuoden pituista järjestösihteerin uraansa vuoden vaihteessa.

AMKEa edeltäneessä Ammatillisen Aikuiskoulutuksen Liitto (AKKL) ry:ssä toimistosihteerinä vuonna 1982 aloittaneen aurinkoisen Eiran mukaan työ on muuttunut vuosikymmenten aikana melkoisesti.

- Tietysti 35 vuotta on pitkä aika, jonka kuluessa ehti sekä työtavat että työvälineet muuttua aikamoisesti. 1990-luvun alkuun saakka kaikki kirjoitustyöt tehtiin sen aikaisella kirjoituskoneella, jossa alkuvuosina ei ollut edes muistia. Jos tuli virhe, se korjattiin korjauslakoilla, jotka eivät suinkaan jättäneet kovin siistiä jälkeä. Kaikki jäsenille lähetetyt kirjeet ja tiedotteet lähetettiin postissa. Ei ollut sähköpostista tietoakaan.

1990-luvun alkuvuosina tuli avuksi telefaksit, jotka Eiran mukaan nopeuttivat jonkin verran tiedonkulkua.

- Puhelin oli siihen aikaan tärkeä työväline. Kun esimerkiksi jäseniltä haluttiin nopeasti jokin tieto, piti tehdä soittokierros jäsenistölle, jota jo silloin oli nelisenkymmentä. Eli aikamoisen hidasta sekin.

Vuonna 2010 Aikuiskoulutuksen Liitto AKKL yhdistyi Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY ry:n kanssa ja yhdistyksen nimeksi tuli Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry.

Eläkepäiviltään Eira odottaa ennen kaikkea terveyttä ja energiaa.

- Toivon, että jaksan touhuta mahdollisimman pitkään kaikkea kivaa lastenlasteni kanssa. Siitä saa niin paljon iloa ja jaksamista.

AMKEsta Eira jää kaipaamaan mukavia työtovereita sekä vuosien varrella tutuiksi tulleita jäsenten edustajia.

- Haluan vielä lämpimästi kiittää kaikista niistä mukavista ja kauniista sanoista, joita sain viimeisenä työpäivänäni vastauksena lähettämääni viestiin sekä lahjoista, joita sain postitse. Ne lämmittävät kovasti mieltäni vuosia eteenpäin ja säilyvät kallisarvoisina muistoina tästä työurastani.

Eira kiittää vielä yhteisistä hetkistä ja toivottaa kaikille oikein onnekasta tulevaa uutta vuotta!