AMKE kuultavana talousarviosta

11.10.2016

Ammatillisen koulutuksen rahoitus on supistunut vuoden 2013 jälkeen. Vuonna 2017 ammatillisen peruskoulutuksen rahoitus on noin 331 miljoonaa euroa eli 19,5 % alhaisempi kuin vuonna 2013. Määrällisesti suurin 190 miljoonan euron leikkaus kohdistuu vuoteen 2017, mikä heikentää koulutuksen saavutettavuutta.

AMKEn asiantuntija Riikka Reina osallistui perjantaina 7.10. valtiovarainvaliokunnan tiede- ja sivistysjaoston kuulemistilaisuuteen, jossa aiheena on valtion budjetti, ammatillisen koulutuksen säästöt ja ammatillisen koulutuksen rakenteellinen kehittäminen. AMKE ehdottaa edelleen säästöjen jaksottamista ja kohtuullistamista sekä kuvaa lausunnossa säästöjen vaikutuksia. 

Lisäksi sivistysvaliokunta on pyytänyt AMKElta kirjallista lausuntoa ammatillisen opettajankoulutuksen ja opettajien täydennyskoulutuksen kehittämisestä sekä syrjäytymiskehityksen estämisestä. AMKE korostaa reformin vaativan toteutuakseen myös panostuksia osaamisen kehittämiseen. Ammatillinen koulutus haluaa mukaan opettajien pedagogiseen kehittämistyöhön sekä digitalisaatiohankkeisiin. 

AMKEn lausuntoihin


Klikkaa kuva suuremmaksi