Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry

Yhteystiedot

Ammatti opitaan tekemällä

21.02.2017

Tekemällä oppiminen on ammatillisen koulutuksen ytimessä.

Ammatillinen koulutus on nopea tapa löytää omat vahvuudet ja taipumukset. Se on myös nopea väylä peruskoulusta työelämään palkkaa ansaitsemaan. Ammatillinen koulutus antaa laajat valmiudet työelämään.

Ammatilliset perustutkinnot mahdollistavat työllistymisen useisiin eri tehtäviin, jopa eri aloille. Ammattiopistosta voi jatkaa myös korkeakouluun, jos opintomenestys riittää.

Jokaisella opiskelijalla vähintään kuudesosa oppimisesta tapahtuu työpaikoilla käytännön työtehtävien parissa. Koulussakin opiskelu on enemmän harjoittelua ja tekemistä kuin pulpetissa istumista. Työkokemusta ja hyvän tuntuman omaan alaansa saa jo opintojen ajalta.

Käytännöllisyyteen kuuluu myös kyky ratkaista ongelmia: Kuinka moottori toimii tai hiukset värjäytyvät. Työpaikoilla lukuisat innovaatiot syntyvät käytännön pulmia ratkottaessa.

Harva 16-vuotias löytää ensimmäisellä yrittämällä loppuelämänsä ammatin. Onneksi alaa voi vaihtaa ammattiopistossa tai työuran aikana.

Alan valinta ei rajoita jatko-opintoihin hakeutumistakaan.  Ammatillisen koulutuksen jälkeen rakentaja voi halutessaan hakeutua ammattikorkeakouluun opiskelemaan sairaanhoitajaksi ja kokki insinööriksi.

Kirjoittaja

Petri Lempinen
Toimitusjohtaja AMKE ry

Lempinen Petri

Yhteystiedot

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry Ammattiosaamisen kehittämisyhtiö AMKE Oy

Siltasaarenkatu 12, 00530 Helsinki (sisäänkäynti Paasivuorenkadun puolelta, C-rappu)
00530 Helsinki

toimisto@amke.fi