Vastavalmistuneet työllistyivät edellisvuotta paremmin

30.01.2018

Työllisyys on kääntynyt lievään kasvuun neljän vuoden heikkenemisen jälkeen. Ammatillisen kouluksen kohdalla tämä näkyy miesten parantuneessa työllistymisessä. 

Tilastokeskuksen mukaan ammatillisen koulutuksen suorittaneista vuonna 2016 työssä oli 65 prosenttia, naisista 71 prosenttia ja miehistä 60 prosenttia. Vuonna 2015 ammatillisesta koulutuksesta valmistuneista miehistä oli työssä 58 prosenttia, naisista työssä oli sama 71 prosenttia.

Työllistymisessä ammatillisella koulutuksella on selvä ero korkeakoulusta valmistuneisiin: ammattikorkeakoulututkinnon ja ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneista työssä oli 83 prosenttia. Tohtorin tutkinnon suorittaneista oli työllistynyt 82 prosenttia.

Ammatillisen koulutuksen osalta työllistymisen kasvun voi odottaa jatkavan kasvuaan, sillä työllistyminen tulee nykyistä merkittävämmäksi mittariksi ammatillisen koulutuksen rahoitukseen.

Naisvaltaisilta aloilta työllistytään parhaiten

Parhaiten sijoittuivat naisvaltaiselta terveys- ja hyvinvointialalta valmistuneet, joista työllisiä oli 83 prosenttia valmistuneista. 

Eniten työttömiä oli tietojenkäsittelyn ja tietoliikenteen sekä tekniikan aloilla, 19 prosenttia valmistuneista. Tilastojen mukaan näiden koulutusalojen työllisyys oli kuitenkin parantunut edelliseen vuoteen verrattuna eniten. 

Lähes joka viides vastavalmistunut toisen asteen ammatillisen tutkinnon suorittanut oli työttömänä vuoden kuluttua valmistumisesta, naisista 15 prosenttia ja miehistä 23 prosenttia.

Tarkempaa tietoa vastavalmistuneiden työllisyydestä koulutusasteen ja -alan mukaan löytyy tietokantataulukoista.


Lähde: tilastokeskus