TURVIS –verkosto täytti kesällä kaksi vuotta

18.08.2017

Aktiivista turvallisuustoimintaa, yhteistyötä ja verkostoitumista kahden vuoden ajalta

TURVIS -verkoston toiminnan tavoitteena on ollut alusta saakka oppilaitosturvallisuuden hyvien käytänteiden jakaminen ja tiedonvaihto, turvallisuusasioiden ajankohtainen seuraaminen yhdessä sekä turvallisuustyön käytännön uudet yhteistyömahdollisuudet.

Verkosto on mahdollistanut asiantuntijuuden ja osaamisen jakamisen, toisilta oppimisen sekä kollegiaalisen tuen oppilaitosturvallisuuden kehittämistyöhön ja uusiin turvallisuushaasteisiin monessa oppilaitoksessa. Puheenjohtaja Minna Mari Virtanen Sataedusta on erityisen kiitollinen aktiiviselle työryhmälle, josta huokuu vahva turvallisuusasenne ja aito tahtotila kehittää oppilaitosturvallisuutta. Korvaamattoman tärkeää on myös AMKEn jatkuva tuki verkostolle.

TURVIS –verkoston työryhmä keväällä AMKEn uudella toimistolla Helsingissä suunnittelemassa yhdessä ajankohtaispäiviä Poriin. Suunnittelussa mukana AMKEsta Riikka Reina ja Nina Salminen sekä verkoston työryhmästä Kim Lindroos, Terho Moisio, Pia Nissinen, Minna Mari Virtanen, Vesa Takko ja Erkki Mäntymaa.

Viime lukukauden päätapahtuma oli Jyväskylässä 8.9.2016 järjestetty ajankohtaispäivä: Vastuuta ei voi ulkoistaa – oppilaitosten turvallisuustyö käytännössä. Tapahtuma yllätti järjestäjät täysin, sillä koko Jyväskylän Ammattiopiston auditorio täyttyi oppilaitosturvallisuudesta kiinnostuneista osallistujista. Päivä oli erittäin onnistunut ja  palautteissa saatiin myös hyviä ideoita verkoston toimintaan ja kehittämisehdotuksia tulevaisuuden painopistealueisiin. Näistä TURVIS –verkosto on ottanut kopin ja seuraavat ajankohtaispäivät järjestetään Porissa 20. – 21.9.2017. 

Tule siis mukaan kuulemaan ajankohtaisia ja mielenkiintoisia puheenvuoroja sekä verkostoitumaan ja vaihtamaan kuulumisia. Luvassa on yllättävä ja ennenkokematon kahden päivän tapahtuma, johon kannattaa osallistua. Oppilaitoksen turvallisuustyö on juuri niin vahvaa kuin on sen jokainen yksittäinen lenkki. Vahvistetaan tätä ketjua yhdessä!

Lue lisää ajankohtaispäivistä, tutustu tarkemmin tapahtuman ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan tästä 13.9. mennessä.