Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry

Taitajien Taitaja 2017 tulee Lapista

19.05.2017

Taitajien taitaja Noora Latvakosken kisalajina oli matkailu. Kuva redu.fi

Taitaja2017 -tapahtuma saavutti tänä vuonna lähes satatuhatpäisen yleisön. Yli viisisataa kilpailijaa näyttivät huippuosaamistaan viidessäkymmenessä lajissa kolmen päivän ajan 16.-18.5.

Noora Latvakoski Rovaniemen koulutuskuntayhtymästä palkittiin koko kilpailun voittajana, Taitajien Taitajana. Kolmoistutkintoa Lapin ammattiopistossa opiskelevan osaajan kisalajina oli matkailu. 

Matkailualan finaalitehtävässä kilpailijat näyttivät taitonsa asiakaspalvelussa, matkailuohjelman suunnittelussa ja toteutuksessa sekä matkailuyrityksen messuesityksen suunnittelussa ja esittämisessä.

Taitajien tulevaisuus näyttää valoisalta

Vuoden 2018 Taitaja-kilpailut järjestetään Tampereella ja vuotta myöhemmin ammattitaidosta kisataan Joensuussa.

Helsingin Taitajien yhteydessä pidetyssä koulutuksen järjestäjien kokouksessa useat koulutuksen järjestäjät ilmoittivat kiinnostuksen järjestää kilpailuja ensi vuosikymmenelle.

- Halu järjestää Taitajia kertoo koulutuksen järjestäjien uskosta tulevaisuuteen koulutusleikkausten jälkeen, arvioi AMKEn toimitusjohtaja Petri Lempinen. Hän on myös Skills Finland ry:n hallituksen jäsen.

Taitajien järjestäminen maksaa noin 5 miljoonaa euroa, jos valtaosa tulee yrityksiltä ja muilta yhteistyökumppaneilta. Opetus- ja kulttuuriministeriö avustaa kilpailujen järjestämistä, mutta taloudellinen vastuu on koulutuksen järjestäjillä.

Katso kisan tuloksia Taitaja2017-sivulta

Yhteystiedot

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry Ammattiosaamisen kehittämisyhtiö AMKE Oy

Siltasaarenkatu 12, 00530 Helsinki (sisäänkäynti Paasivuorenkadun puolelta, C-rappu)
00530 Helsinki

toimisto@amke.fi