Saskyn kasvatit Taito-Finlandia –palkinnon ja Vuoden Artesaani -kilpailun voittajiksi

20.11.2017

Kulttuurialan ammatillinen koulutus sai näkyvyyttä viime viikolla Suomen Kädentaidot –messujen yhteydessä järjestettävissä kilpailuissa.

SASKY koulutuskuntayhtymän opiskelijat menestyivät kilpailuissa upeasti. Voitto tuli kahdesta kilpailusta, kun Antti Korpi voitti Vuoden Artesaani –kilpailun ja Restaurointi Mikael Holma valittiin Taito-Finlandia –palkinnon saajaksi.  

Tamperelainen Vuoden Artesaani Antti Korpi valmistuu Ikatalta joulukuussa 3D –tulostuksen ja –mallintamisen artesaaniksi. Hänen valmistamansa yksilölliset ja ammattimaiset 3D –puukonkahvat tekivät kilpailun raatiin vaikutuksen mm. modernilla mallistoajattelulla ja kohdillaan olevalla ansaintalogiikalla.

Taito-Finlandia -kilpailun voittanut hämeenlinnalainen Restaurointi Mikael Holma restauroi antiikin lisäksi myös uudempia huonekaluja. Holma on valmistunut Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta huonekalurestauroinnin artesaaniksi vuonna 2011

Kilpailujen voittajat julkistettiin Suomen Kädentaidot –messujen avajaisissa Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa perjantaina 17.11. Nyt jo 22. kerran järjestettävä tapahtuma on Euroopan suurin käsi- ja taideteollisuusalan tapahtuma, näytteilleasettajia on yli 600 ja messukävijöitä odotetaan pai-kalle viikonlopun aikana jopa 40 000.

Lue lisää