Opetushallitus ja CIMO yhdistyvät

19.05.2016

Opetushallitus ja Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO yhdistetään vuoden 2017 alusta uudeksi virastoksi, joka tulee hoitamaan Opetushallitukselle ja CIMOlle nykyisin säädetyt tehtävät. Yhdistetyn viraston nimeksi tulee Opetushallitus. Opetus- ja kulttuuriministeriö tiedotti asiasta 19.5.

Yhdistämisellä on tarkoitus hyödyntää Opetushallituksen ja Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskuksen vahvuuksia ja osaamisalueita resurssien niukentuessa. Julkisen talouden suunnitelmaa koskevassa hallituksen päätöksessä arvioidaan virastojen yhteenlaskettujen määrärahojen vähenevän 30,1 miljoonasta eurosta 27,4 miljoonaan euroon vuodesta 2016 vuoteen 2019.

Tiedotteen mukaan lausunnoissa ilmaistiin laaja kannatus uuden viraston perustamisesta. 

AMKEn antaman lausunnon mukaan ohjauksen sijaan uudella virastolla on oltava koulutuksen järjestäjien palvelutehtävä ja neuvontavelvollisuus, jotka tukevat käytännön työtä kentällä. Koulutuksen järjestäjien kannalta on myös olennaista, että opetus- ja kulttuuriministeriön ja sen alaisen viraston työnjako on selvä ja yksiselitteinen. Koulutuspoliittisesti merkittävien asioiden on kuuluttava ministeriön päätösvaltaan.

AMKEn lausunto luonnoksesta hallituksen esitykseksi laiksi uudesta virastosta