Koulutuskeskus Kuerkievarin toiminta loppuu

04.12.2015

SAKU ry:n Tuki-Säätiön hallitus on päättänyt myydä Koulutuskeskus Kuerkievarin kiinteistöt ja tontin. Kuerkievari tulee myyntiin alkuvuoden 2016 aikana.

Vuodesta 1954 saakka majoitustoimintaa Äkäslompolossa harjoittanut SAKU ry:n Tuki-Säätiö alkaa valmistella Kuerkievarin myyntiä välittömästi. Paikalla sijaitsevat kaksi majoitusrakennusta ovat tulleet tutuiksi ammatillisen koulutuksen väelle erilaisten seminaarien ja virkistystapahtumien pitopaikkoina.

SAKU ry:n oman jäsenistön Koulutuskeskus Kuerkievarin käyttö on vähentynyt vuodesta 2010 asti, eikä aiheutunutta aukkoa ole pystytty täyttämään ulkopuolisilla asiakkailla. Markkinoinnin kehittämisestä ja jäsenten aktivoimisesta huolimatta toiminta on tuottanut viimeisen viiden vuoden aikana liikevaihtoon suhteutettuna merkittävästi tappiota.

- Jäsenille tehdyn soittokierroksen tuloksissa näkyi selvästi koulutuksen järjestäjien taloudellisen tilanteen tiukkeneminen. Kuerkievari nähtiin lähinnä henkilöstön omatoimisen matkailun kohteena, ei niinkään koulutuksen järjestäjien käyttämänä seminaari- ja majoituspaikkana, kertoo Tuki-Säätiön puheenjohtaja Antti Lahti.

Keväälle otetaan kuitenkin varauksia vastaan normaaliin tapaan ja viikolla 11 järjestetään perinteinen Ammatillisen koulutuksen kevätseminaari. Myös Ylläksen alueelle lähteville työssäoppijoille tarjotaan edullista majoitusta. Lahti kannustaakin jäsenyhteisöjä tulemaan Kuerkievarin vieraaksi vielä viimeisen kerran.