Kirkko kouluttaa oppilaitostyöntekijänsä amisreformiin

19.12.2017

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa työskentelee tällä hetkellä reilu 20 työntekijää täyspäiväisesti ammatillisissa oppilaitoksissa. Tämän lisäksi monissa seurakunnissa työskennellään osana esimerkiksi papin tai nuoriso-ohjaajan työtä paikallisissa ammatillisissa oppilaitoksissa tai niiden toimipisteissä. Yhteensä henkilöitä on noin 100. Vuonna 2017 nousua kirkon oppilaitostyöntekijöiden määrässä on ollut 10%.

Oppilaitostyöntekijät ovat mukana monessa. Useissa oppilaitoksissa heidän osaamistaan käytetään opiskelija- ja henkilöstöhuollon kehittämisryhmissä, kriisiryhmissä, apuna uusien opiskelijoiden ryhmäytyksessä tai Taitaja-toiminnan ”kisapappina”.

Kirkon oppilaitostyötä ja sen kehittämistä koordinoi Kirkkohallitus. Nyt Kirkkohallitus panostaa juuri ammatillisen koulutuksen yhteistyön kehittämiseen. Kirkkohallitus kouluttaa oppilaitostyöntekijänsä viiden koulutuskerran sarjalla otsikolla: Mitä amisreformi muuttaa amiksissa ja kirkossa? Koulutus alkoi joulukuussa ja jatkuu vuoteen 2019 saakka.

Ensimmäisessä koulutuskerrassa käytiin läpi reformia yleisellä tasolla. Tilaisuudessa puhujina olivat Sakki ryn koulutuspoliittinen asiantuntija Samuli Maxenius sekä Riikka Reina AMKEsta .

- Ammatillinen koulutus on tottunut toimimaan rajapinnoilla ja verkostoissa. Meidän työmme on aina ollut kumppanuutta. Nyt myös kumppanien tulee kuulla, mistä amisreformissa on kyse. Vastaavia koulutuksia järjestetään myös esimerkiksi työmarkkinajärjestöjen ja kauppakamarien toimesta. Olemme iloisia siitä, että uusi ammatillinen koulutus kiinnostaa, asiantuntija Riikka Reina kertoo.