Kilpailukykyä työelämäyhteistyöllä

05.10.2017

SASKYn maksullisia koulutuksia järjestävän Aiko Academy Oy:n omistuspohja laajenee jälleen, kun Lassila & Tikanoja Oyj sekä Smile Education Oy lähtevät mukaan omistajaksi, kumpikin 10 % osuudella. 

Lassila & Tikanoja Oyj on noin 8 500 henkilöä työllistävä pörssiyhtiö, joka tarjoaa asiakkailleen palveluja mm. jätehuollon, kierrätyksen, siivouspalveluiden sekä kiinteistöhuollon ja –tekniikan aloilla. 

Smile Education Oy on kuukausittain noin 6500 osaajaa työllistävä henkilöstöpalvelukonserni. joka tarjoaa henkilöstövuokrauspalveluja mm. ravintola-alan, rakentamisen, teollisuuden, logistiikan, kunnossapidon, ICT:n ja toimiston sekä terveydenhuoltoalan tarpeisiin. 

Aikaisemmin tänä vuonna Aiko Academy sai omistajikseen myös Pihlajalinna Oyj:n ja LähiTapiola Pirkanmaan, josta kumpikin lähtivät mukaan niin ikään 10% osuudella.

Ammatillisen koulutuksen reformi entistä vahvemmin koulutuksen järjestäjän ja työelämän kumppanuutta. Aiko Academy Oy:n, Saskyn ja yritysten välinen kumppanuus on yksi hyvä esimerkki juuri tämän tyyppisestä yhteistyöstä.

Aiko Academy Oy perustettiin vuonna 2015 järjestämään SASKY koulutuskuntayhtymän maksullisena palvelutoimintana tuotettavia koulutus- ja asiantuntijapalveluja. Tähän on sisältynyt myös työvoimapoliittisen koulutuksen järjestäminen.  Aiko Academy Oy:n toimialaan kuuluu lisäksi kansainvälisen koulutusviennin kehittäminen ja toteuttaminen. Aiko Academy Oy toimii koko Suomen alueella yli sadan asiantuntijan voimin.