Hyvinvointivirtaa-viikolla mukana yli 100 ammattioppilaitosta

02.10.2017

Hyvinvointivirtaa-viikolla aktivoidaan opiskelijoita pohtimaan ja testaamaan omaa hyvinvointiaan sekä toiminta- ja työkykyään 112 ammattioppilaitoksessa. Viikon 40 (2.-6.10.) tapahtumapisteillä odotetaan jopa yli 35 000 opiskelijan kohtaamista. 

Ammatillisen koulutuksen Hyvinvointivirtaa-viikon erityisteemoina ovat tänä vuonna oppilaitoksen liikunnallistaminen ja päihteettömyyden edistäminen. Teemoja halutaan nostaa toiminnallisella ja nuoria puhuttelevalla tavalla esille. Monessa oppilaitoksessa opiskelijat osallistuvat sekä toimintapisteiden suunnitteluun että toteutukseen.

- Tapahtumien järjestämisessä hyödynnetään myös opiskelijoiden osaamista, kun opiskelijat osallistuvat tapahtumien järjestämiseen osana opintojaan. Esimerkiksi merkonomiopiskelijat voivat vastata tapahtuman markkinoinnista ja lähihoitajaopiskelijat pitävät verensokerin ja verenpaineen mittauspistettä, kuvaa SAKU ry:n toiminnanjohtaja Saija Sippola opiskelijoiden ottamista mukaan tapahtumien järjestämiseen.

- Yhteinen teemaviikko korostaa samalla ammattioppilaitoksissa läpi vuoden toteutettavaa tärkeää hyvinvointityötä.

Osa ammattioppilaitosten tapahtumista järjestetään yhden päivän aikana esimerkiksi messuina ja osassa oppilaitoksia eri teemoja nostetaan esille koko viikon ajan. Kohderyhmänä voivat olla niin kaikki oppilaitoksen opiskelijat tai valittuna kohderyhmänä esimerkiksi ensimmäisen vuoden opiskelijat. 

Teemaviikkoa koordinoi Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry. Viikko toteutetaan yhteistyössä eri järjestöjen ja hyvinvointia tukevien organisaatioiden kanssa. Mukana ovat EHYT ry, Kirkkohallitus, Liikenneturva, Suomen Mielenterveysseura, Nuorten Akatemia, Rikosuhripäivystys, Seta, SPR, Väestöliitto ja Yeesi. 

Lisätietoa tapahtumasta: http://sakury.net/taitoa-tyoelamaan/hyvinvointivirtaa

Osallistuvat oppilaitokset: http://sakury.net/taitoja-elamaan/hyvinvointivirtaa/osallistuvat-ammattioppilaitokset-2017