Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry

HKScan käynnistää mittavat koulutukset Lounais-Hämeessä

19.05.2017

HKScan on käynnistänyt Euran tuotantolaitoksessa mittavat koulutukset. Koko henkilöstö valmennetaan Raumalle sijoittuvan uuden siipikarjatuotantolaitoksen käyttöönottoon. HKScan haluaa varmistaa uusien, modernien prosessien vaatiman osaamistason henkilöstönsä ammattiosaamista päivittämällä. Yritys tiedotti asiasta keskiviikkona 17.5.

HKScanin Euran koulutusten yhteistyökumppanina ja koordinaattorina toimii Lounais-Hämeen ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä ja sen oppilaitokset Forssan ammatti-instituutti ja Faktia Oy.

- Ammattitaitovaatimukset muuttuvat kaikilla aloilla nopeasti yhteiskunnan kehityksen myötä. Ammatillisella koulutuksella on valmiudet kouluttaa nopeasti yritysten henkilöstöä uusiin tilanteisiin ja uusiin ammatteihin, toteaa Faktian toimistusjohtaja, rehtori Maaria Silvius.

Silviuksen mukaan HKScan Finland Oy näyttää hienoa esimerkkiä henkilöstönsä osaamisen kehittämisessä.

- Olen iloinen, että Forssan ammatti-instituutti ja Faktia saavat olla mukana toteuttamassa tätä merkittävää koulutushanketta.

HKScanin mukaan kyseessä on koko Suomen mittakaavassakin suuri ammatillisen koulutuksen ponnistus. Kaikki Rauman tuotantolaitokselle siirtyvät saavat koulutusta.

Yksilölliset, työelämälähtöiset opinpolut

HKScan on hyödyntänyt tehokkaasti reformin mukanaan tuomia vaihtoehtoja koulutuksen toteutuksessa. Opiskelijoilla on esimerkiksi aidosti yksilöllinen opintopolku. Lisäksi koulutus toteutetaan kokonaan työpaikalla, jolloin koulutus on mahdollisimman tehokasta sekä työnantajalle että työntekijälle. Näin myös opiskelijan motivaatio ja sitoutuminen omaa työnantajaa kohtaan kasvaa.

Tutkintovaihtoehtoja on tarjolla paljon: perustutkintoja, ammattitutkintoja ja erikoisammattitutkintoja. Tutkintokoulutukset jatkuvat ainakin vuodelle 2018 ja takaavat kaikille tutkinnon suorittaville tavoitteellisen osaamisen kehittymisen.

HKScanin tiedotteen mukaan henkilöstö on lähtenyt innolla mukaan hankkimaan uusia taitoja, joita uuden sukupolven tuotantotyössä tarvitaan. 

Yhteystiedot

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry Ammattiosaamisen kehittämisyhtiö AMKE Oy

Siltasaarenkatu 12, 00530 Helsinki (sisäänkäynti Paasivuorenkadun puolelta, C-rappu)
00530 Helsinki

toimisto@amke.fi