Ammatillinen koulutus juhlii satavuotiasta Suomea

09.10.2017

Ammatillisen koulutuksen järjestäjät ovat järjestäneet erilaisia tilaisuuksia, tempauksia ja tapahtumia Suomi 100 -teemalla.

Lounais-Hämeen ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä, Forssan ammatti-instituutti ja Faktia Oy ovat luoneet juhlavuoden kunniaksi Sata hyvää tekoa –kampanjan. Hyvillä teoilla osoitetaan välittämistä ja yhteistä vastuuta yhteiskunnan jäsenistä.

Seinäjoen koulutuskuntayhtymä SEDUn Suomi100-teemavuoden tempauksessa Sedun opiskelijat antavat 100 hyvää, hauskaa ja ohittamatonta vinkkiä opiskeluun ja elämään. Sedun Instagram-tilillä julkaistavat vinkit liittyvät opiskeluun harrastuksiin, työssäoppimiseen, autoihin, asuihin ja nuorten elämään.

Koulutuskeskus Salpaus järjesti Maailman suurimmat kyläjuhlat, jossa keskityttiin yhdessä syömiseen. Erilaisia ruokia festareiden tapaan ruokakojuista maisteli yli 4 000 opiskelijaa ja henkilöstön edustajaa. Mukana teemavuoden tapahtumissa on yli 150 yritystä, yhteisöä ja järjestöä.

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymässä tehdään yli sata tekoa satavuotiaalle Suomelle. Teot tehdään juhlavuoden teeman mukaisesti yhdessä eli mukana ovat Keudan henkilökunta ja opiskelijat. Teot näkyvät laajasti Keuda-kuntien asukkaille. Yli sataa tekoa on alettu jo toteuttaa syksyn kuluessa, mutta suuri osa teoista toteutetaan yhtenä yhteisenä päivänä, joka on torstai 5. lokakuuta.