AMKEn Johdon foorumissa etsittiin vetovoimatekijöitä

25.01.2017

- Voitaisiinko keskittymisen haittojen sijasta puhua välillä hyödyistä?, kysyi aluetutkija Timo Aro Paasitorniin kokoontuneelta Johdon foorumin yleisöltä pohtiessaan aluekehitystä.

Moni yleisöstä näytti nyökkäilevän. Aamun alustuksen naseva kysymys siivitti päivän tiivistä ohjelmaa punaisena lankana.

AMKE ry:n puheenjohtaja Leena Linnainmaa puhui tilaisuudessa roolissaan ensimmäistä kertaa. Puheenvuorossaan hän nosti esiin niin elinkeinoelämän vahvat odotukset ammatilliselle koulutukselle kuin ammatillisen koulutuksen tehtävän luoda ihmiselle paikka yhteiskunnassa.

Linnainmaa haastoi kaikkia yhteiseen työhön ammatillisen brändin ja vetovoiman kehittämiseksi ja lupasi toimia itse paikaltaan viestin viejänä.

Päivän tiivis ohjelma käsitti yhteensä 13 alustusta, käytännön esimerkkiä ja hyvää puheenvuoroa tietosuojalainsäädännön muutoksesta vuosityöaikaan ja pedagogisista innovaatioista osaamisen kehittämiseen.

Päivän lopuksi todettiin keväisten kuntavaalien antavat tilan ja mahdollisuuden puhua ammatillisen koulutuksen asioista uudella tavalla. AMKEn sivuilta löytyy tietoa kuntavalliehdokkaille ja paikallisesti yhteydenpito on tärkeää.

AMKEn Johdon foorumi järjestettiin Helsingin Paasitornissa 24.1. AMKEn jäsenyhteisöistä paikalla oli yli 40 organisaation edustus.

Koe päivän tunnelmat videokoosteen kautta: https://www.youtube.com/watch?v=hmzIwNN1jcw