AMKEn HRMD-työryhmä tukee muutoksen ja osaamisen johtamista

27.03.2017

Muutoksen toteuttaminen vaatii johtamista ja uudenlaista esimiestyötä. Muutokset edellyttävät koko henkilöstöltä uutta osaamista. Reformin toimeenpano on mitä suurimmassa määrin HR-kysymys.

AMKEn HRMD-työryhmän päätavoitteena on tukea muutoksen ja osaamisen johtamista koulutuksen järjestäjien ja oppilaitosten arjessa. Tavoite konkretisoituu seuraaviin asioihin:

  1. Henkilöstönäkökulman vieminen oppilaitosjohdolle ja koulutuspäälliköille, HR:n pitäisi olla liiketoimintalähtöinen tuki koulutuksen järjestäjän johdolle.
  2. Tuleva laki edellyttää prosessien uudistamista, mutta samalla on edistettävä koko henkilöstön asenteellista muutosta.
  3. Työhyvinvointi korostuu muutosten edellytyksenä.

Työryhmä seuraa vuosityöaikakokeilujen ja -neuvottelujen edistymistä. työryhmän puheenjohtajana toimii Tampereen seudun ammattiopiston kehittämispäällikkö Tiina Kauma.

Katso lyhyt video HRMD työryhmän kokoontumisesta

Reformi on HR-kysymys

Tuleva lainsäädäntö mahdollistaa koulutuksen järjestäjien toiminnan muuttamisen monin tavoin. Ensi vuoden alusta käytössä on yksi järjestämislupa, joka tuo koulutuksen järjestäjän resurssit (perustutkinnot, lisäkoulutus, oppisopimus) yhteen. Samalla siirrytään yhteen tutkinnon suorittamisen ja myöntämisen prosessiin, kun erilliset opetussuunnitelma- ja näyttötutkintoperusteinen koulutus yhdistyvät. Yhteistyö työpaikkojen kanssa lisääntyy koulutuksen ja arvioinnin osalta. Uusi rahoitusmalli palkitsee opintosuorituksista, valmistumisesta ja työllistymisestä tai siirtymisestä korkeakouluopintoihin. Sisäiset prosessit on rakennettava rahoitusjärjestelmän ansaintalogiikan mukaisesti.