AMKE Oy vahvisti rooliaan tapahtuma- ja tiedonhallintapalveluiden tuottajana

01.04.2016

AMKE Oy:n varsinainen yhtiökokous 2016 pidettiin 29.3. Yhtiökokous vahvisti tilinpäätöksen 31.12.2015 ja myönsi vastuuvapauden hallitukselle ja toimitusjohtajalle.

AMKE Oy:n toimitusjohtaja Tellervo Tarkon mukaan kuluneen tilikauden aikana yhtiön toimintaa suunnattiin vahvemmin tapahtuma- ja koulutuspalveluihin sekä tiedon hallinnan palveluihin. Tapahtuma- ja koulutuspalveluiden liikevaihto nousi 45 prosenttia, osuus liikevaihdosta on nyt 43 prosenttia. Osallistujamäärällä mitattuna kasvua oli 52 prosenttia.

Yhtiön toimintaa järjesteltiin uudelleen niin, että se ei enää jatkossa hallinnoi viranomaisrahoitteisia yhteishankkeita. Hanketoiminnalla vahvistetaan jatkossa yhtiön omaa tuotekehitystä.

Tiedon hallinnan kärkenä AMKE Oy:ssä kehitetään StudentaPlus-järjestelmää, jota käyttää 20 prosenttia AMKE ry:n jäsenkunnasta. Toimintavuoden aikana kehitettiin järjestelmän käytettävyyttä sopimusten ja rahoituksen hallinnassa, henkilökohtaistamisen raportoinnissa sekä koulutustarjonnan julkaisussa, jonka lisäksi otettiin käyttöön verkkomaksamisominaisuus.

- Käyttäjien määrän toivomme entisestään kasvavan, kun järjestelmän toiminnallinen kattavuus laajentuu vahvemmin ammatilliseen peruskoulutukseen ja oppisopimuskoulutukseen.

Tarkon mukaan jatkossa on tarkoitus vahvistaa järjestelmän käytettävyyttä koulutuksen suunnitteluun ja resursoinnin työkalun.

Oman tietovarastonsa kautta StudentaPlus linkitettiin kehitteillä olevaan tietovarastoratkaisuun.

- Koulutuksen järjestäjän toiminnan seurantaa, raportointia ja johtamista tukevan tietovarastoratkaisun tuotekehitystyön saimme vaiheeseen, jossa yhdessä järjestäjien edustajien kanssa kehitetyn tietomallin mukaisia tietovarastoratkaisuja voidaan järjestäjätasolla alkaa rakentaa alkuvuoden 2016 aikana.

Hallituksen jäseniksi yhtiökokouksessa valittiin:

  • Pasi Artikainen, aikuiskoulutusjohtaja, Sedu Aikuiskoulutus
  • Sari Gustafsson (u), toimitusjohtaja, rehtori, Porvoo International College
  • Eero Pentti, rehtori, PSK-Aikuisopiston
  • Vesa Saarikoski, johtaja, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä
  • Petri Lempinen, toimitusjohtaja, Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry

 

Lisätiedot:
Tellervo Tarko
toimitusjohtaja, AMKE Oy
tellervo.tarko@amke.fi
0400 627093

Ammattiosaamisen kehittämisyhtiö AMKE Oy on Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry:n tytäryhtiö, joka toiminnallaan edistää AMKE ry:n tavoitteiden toteutumista ja toimii AMKEn tuotekehitys- ja palveluyksikkönä.