27 huippuosaajaa Suomea edustamassa Ammattitaidon MM-kilpailussa

16.10.2017

  • Ammattitaidon MM-kilpailu WorldSkills järjestetään Abu Dhabissa 14.–19.10.2017.
  • Kilpailijoina 1255 nuorta ammattilaista
  • Lajeja yhteensä 50 
  • Suomen joukkueeseen kuuluu 27 nuorta, jotka osallistuvat yhteensä 24 lajiin
  • Palkintojenjako torstaina 19.10.


Abu Dhabissa järjestettävä ammattitaidon MM-kilpailu WorldSkills alkoi juhlavasti lauantain avajaisilla. Kilpailuun osallistuu lähes 1300 nuorta ammattilaista 58 maasta kilpailemaan yhteensä 50 lajissa. Suomen joukkueeseen kuuluu 27 nuorta.

Kukin kilpailija osallistuu yhteen, oman ammattinsa taitoja mittavaan lajiin. Jokaisen kilpailulajin suoritus kestää neljä päivää, joiden aikana tehdään lajista riippuen joko useita pieniä tehtäviä tai yksi isompi työ.

Suomen joukkueessa on mukana lentokonehuollon, viherrakentamisen, 3D-peligrafiikan, kauneudenhoidon, ravintolapalvelun ja monen muun ammattialan osaajia. Osa kilpailulajeista on pari- tai joukkuelajeja. Suomen joukkue osallistuu yhteensä 24 lajiin.

Järjestäjät odottavat tapahtumaan 100 000 vierailijaa. Tärkein kohderyhmä ovat paikalliset nuoret koululaiset. Vieraita varten on järjestetty runsaasti oheisohjelmaa, missä on mahdollista kokeilla eri ammateissa tarvittavia taitoja. Ulkomaisia kävijöitä odotetaan saapuvan paikalle 10 000.

Suomen kilpailijoiden sijoituksia eri lajeissa saadaan jännittää torstai-illan palkintojenjakoon saakka. Kilpailijat itsekin saavat vasta tuolloin tietää, mikä heidän sijoituksensa on.

Vuoden 2005 World Skills kilpailut järjestettiin Helsingissä. Sen jälkeen kisat ovat lähes kaksinkertaistuneet kooltaan, kun mukaan on tullut uusia maita. Mukana on kilpailijoita Costa Ricasta Mongoliaan ja Islannista Namibiaan.

Seuraavat kisat ovat vuonna 2019 Kazanissa Venäjällä ja vuonna 2021 Shanghaissa Kiinassa.
Suomeen kisoja on turha toistaiseksi odottaa, sillä täältä ei löydy tarpeeksi suuria tiloja näin massiivisen tapahtuman järjestämiseen.


Suomen joukkue marssii avajaisissa


Kondiittori Eveliina Papinniemi valmistaa taidolla jotain makeaa

Linkkejä:

www.ammattitaitomaajoukkue.fi
www.facebook.com/ammattitaitomaajoukkue
https://skillsfinland.kuvat.fi/kuvat/